Microsoft tvorbu inXile měnit nechce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft tvorbu inXile měnit nechce

Microsoft tvorbu inXile měnit nechce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 11. 2018 13:53 2
Reklama

Microsoft pokračuje na své vlně nákupní horečky. V rámci sobotní show v Mexico City potvrdil spekulace o akvizici studía Obsidian Games a překvapil nákupem zkušeného týmu Briana Farga inXile Entertainment. Ten stojí za kultovní sérií Bard’s Tale nebo staromilského RPG Wasteland. Na dveře právě klepe třetí díl apokalyptické série, stojí za ním úspěšná crowdfundingová kampaň, zmíněný nákup tím pádem přidělal fanouškům vrásky. InXile nicméně příznivce uklidňuje.

Na svém Twitterovém účtu reagovali na četné dotazy fanoušků, kteří mají strach ze změny směru vývoje studia. Jasně z nich vyznívá, že hra neprojde žádnou překotnou změnou. Finance přitékající z Redmondu nakopnou pouze technickou kvalitu a možnosti testování. Co bylo slíbeno během kampaně, bude. Bát se nemusíme ani exkluzivity pro platformy Microsoftu,  Hra je v současné době naplánována na konec příštího roku a přinese vylepšenou hratelnost, předělaný systém dialogů i akce.

A i po ní nepřije potopa. InXile slibují, že budou pokračovat ve své ikonické tvorbě, rozsáhlých RPG titulech. Díky Microsoftu navíc získají větší tvůrčí volnost. Dále pracují na cílech spojených s Bard’s Tale 4 a v rukávu zřejmě mají schované další projekty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama