Stáhněte si Limbo na Commodore 64
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stáhněte si Limbo na Commodore 64

Stáhněte si Limbo na Commodore 64

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 11. 2018 10:21
Reklama

Retro je v kurzu, o tom žádná. Fascinace starými věcmi se stala fenoménem moderní doby, důkazy můžeme vidět každý den, třeba ve světě módy. Hry se v tomto ohledu nijak nevymykají, ba právě naopak. Milovníci starých titulů nebo sběratelé historických konzolí a počítačů tvoří početnou skupinu v komunitě hráčů. Čím méně pixelů, tím lépe. Právě jim by se líbila předělávka 2D plošinovky Limbo.

Předělávka potěší jak sběratele hardwaru, tak obdivovatele retro her. Jde totiž o remake pro stařičký Commodore 64, špičkový počítač osmdesátých let, hojně využívaný i v devadesátkách. Nadšenci z hackerské skupiny Excess, kteří úřadovali na začátku devadesátých let, se rozhodli vytvořit demo kultovního Limba pro jejich oblíbený stroj.

Ano, skutečně jde pouze o demo. Celou hru předělávat nehodlají, patrně především kvůli náročnosti celého procesu. Předělávka byla vytvořena za účelem prezentace na zvláštním večírku, jehož účelem je oslavit Commodore 64.

Pokud by vám nestačily záběry z videa, můžete si demo vyzkoušet. Je totiž volně k dispozici. K jeho vyzkoušení však musíte být hrdým vlastníkem historického počítače. Pokud ve sklepě ani na půdě staříka nenajdete, můžete zkusit emulátor. Co na předělávku říkáte? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama