Zrušena většina DLC obsahu pro FFXV
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zrušena většina DLC obsahu pro FFXV

Zrušena většina DLC obsahu pro FFXV

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 11. 2018 09:06
Reklama

Nečekané personální změny ve studiu Sqare Enix se dramaticky podepsaly na vývoji obsahu pro Final Fantasy XV. Rozsáhlé RPG dostávalo od svého vydání ke konci roku 2016 bohatou péči v podobě rozšiřujících balíčků. Celá řada DLC byla naplánována i na příští rok, odchod hlavy vývoje Hadžime Tabaty s sebou ale přinesl masivní škrty. Zrušena byla většina připravovaných příběhových rozšíření.

Během letošního PAX East Square Enix lákal na trojici nových příběhových epizod. DLC s názvy Ardyn, Luna a Noctis měla přijít v průběhu příštího roku, nakonec ale světlo světa spatří pouze Ardyn. Jeho rozšiřující kapitola Aranea i zbývající dvě DLC jsou bez náhrady odepsány. Důvodem je zřejmě odchod Hadžime Tabaty. Dnes již zkušený designér převzal otěže projektu v roce 2013 a dle svých slov “získal během práce pro Square Enix spoustu zkušeností”. 31. října rezignoval na post šéfa dceřiného studia Luminous Productions a chce se prý věnovat osobním projektům.

“Co se mého směřování a blízké budoucnosti týče, mám projekt který skutečně považuji za další výzvu. Z toho důvodu jsem se rozhodl opustit mou současnou pozici a věnovat se vlastní tvorbě. V rámci pokračování produkce epizody Ardyn a vývoje nových projektů jsem se rozhodl, že je čas předat štafetu nové generaci talentovaných kolegů a věřím, že stvoří něco úžasného,” rozloučil se s fanoušky v oficiální zprávě Tabata.

Příběhové rozšíření Ardyn vyjde v březnu příštího roku.

Ohlášené změny se nijak nedotýkají multiplayerové expanze Final Fantasy XV. Multiplayer Comrades vyjde jako stand-alone titul 13. prosince letošního roku. Hráči, kteří si Comrades pořídili jako rozšíření původní hry jej dostanou zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama