Mlácení feministek v RDR2 vyvolává emoce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mlácení feministek v RDR2 vyvolává emoce

Mlácení feministek v RDR2 vyvolává emoce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 11. 2018 10:30 43
Reklama

Rockstar Games a kontroverze jdou ruku v ruce už celá léta. Občas ale problémy nepramení pouze z využívání citlivých témat v rámci příběhu. Red Dead Redemption 2 je ve všech ohledech dospělá hra, která k problémům tehdejšího divokého západu přistupuje velmi zodpovědně. Hráčům ale dává v chování k NPC poměrně volnou ruku.

Využívá toho například uživatel YouTube s přezdívkou Shirrako. Od vydání hry vydal celou řadu videí s vypovídajícími názvy typu: “Red Dead Redemption 2 - Zmlácení otravné feministiky”. Vedle mlácení sufražetky ji v dalších videích například svazuje a předhazuje krokodýlům. V rámci příběhu to úplně smysl nedává, rozpolcený hlavní hrdina má k hnutí sufražetek kladný vztah a ve městě Rhodes dokonce podporuje jejich činnost. Hlasitá NPC bojovnice za ženská práva v Saint Denis je ale entitou, se kterou můžete nakládat jak chcete.

Kontroverzní námět videí samozřejmě rozpoutal celou bouři reakcí na všech stranách konfliktu. YouTube se nakonec rozhodl zakročit a situaci vyřešil smazáním některých problémových videí. Po následné vlně negativních reakcí komunity jsou ale na síti zpět.

“Komunitní předpisy YouTube zakazují, mimojiné, vyobrazení mimořádného násilí, nahoty, nebezpečných či ilegálních aktivit a projevů nenávisti,” vysvětlil kroky serveru jeho mluvčí zpravodajskému webu BBC. Zároveň přiznal, že ke kreativnímu charakteru počítačových her se přistupuje o něco obtížněji.

Za svým rozhodnutím si ale tým zřejmě příliš nestál a Shirakko dále sbírá zhlédnutí. Zmíněné nejsledovanější video jich už má více než milion a půl. Nově se také zaměřuje na Mexičany, asiaty nebo bezdomovce.

Podobná situace nastala i před několika lety v případě videí z Watch Dogs, kde vtipálci, dle svých slov, "dělali svět lepším”. Původní videa, kde autor zabíjel muslimy, imigranty, postižené či přeživší katastrof ale dnes na YouTube nenajdete.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama