Square Enix má nového partnera
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square Enix má nového partnera

Square Enix má nového partnera

Filip Švácha

Filip Švácha

7. 11. 2018 11:20 2
Reklama

Bulkhead Interactive z anglického Derby můžete znát díky multiplayerové válečné akci Battalion 1944 nebo třeba logické first-person adventuře The Turing Test. Obě hry jsou vnímány veskrze pozitivně, a proto je nasnadě se těšit na další projekty tohoto studia.

K tomu všemu by jim mělo pomoci vydavatelství Square Enix, které už jim, kromě distribuce The Turing Test, bude v budoucnu pomáhat i s vydáním právě zmíněného Battalionu 1944. Ten je totiž od začátku roku, po úspěšné kampani na Kickstarteru, v předběžném přístupu na Steamu. Japonský gigant by jim měl pomoci dostat k hráčům plnohodnotnou verzi, která je naplánovaná na příští rok. Ovšem spolupráce zřejmě nezůstane jen u toho. 

Bulkhead Studios bylo totiž v červenci rozděleno na dvě samostatné pobočky. Jedna z nich zůstala nadále v Derby a byla přejmenována na Bulkhead Phoenix, zatímco zbrusu ta zbrusu nová vznikla v Mnichově s názvem Bulkhead Darkhorse. Ptáte se, na co dvě pobočky? Odpověď je nasnadě, protože právě Square Enix studiu zadal práci na ještě neoznámeném projektu. Toto rozdělení je tedy vcelku logické, protože část týmu se určitě ještě musí soustředit na řádné dokončení Battalionu 1944. Krom toho japonská firma získala dvaceti procentní podíl na akciích Bulkhead Interactive.

Square Enix má ve svém portfoliu úspěšné značky jako Final Fantasy, Dragon Quest anebo třeba Tomb Raider. Bude tedy zajímavé sledovat, co z této spolupráce vznikne. Netřeba dodávat, že vzhledem k nedávnému rozdělení Bulkhead Interactive, to asi nebude úplně brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama