Nejprodávanější tituly na starých konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejprodávanější tituly na starých konzolích

Nejprodávanější tituly na starých konzolích

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

6. 11. 2018 15:55 1
Reklama

Nostalgický vlak právě dorazil do stanice Hrej, a s ním i celou řádku let staré statistiky prodejů. Analytik NPD Group, Mat Piscatella, který se soustředí na herní trh, totiž v těchto dnech odhalil, jak si v průběhu let vedly různé hry na Nintendo 64, Game Boy Color, Sega Saturn, Sega Dreamcast a první Playstation.

Jedná se samozřejmě o žebříčky striktně z USA, i tak ale dávají zajímavou představu o popularitě jednotlivých titulů. Jde o čísla od samotného počátku prodeje konzolí, a jména nejsou úplně nejpřekvapivější. U Nintenda 64 nadvládu exkluzivních titulů narušuje jen Star Wars: Shadows of the Empire, krčící se na posledním, desátém místě, Game Boy Color si pak na exkluzivitách vystavěl živnost kompletně.

Neméně překvapivá je i skladba titulů, lze totiž konstatovat, že Game Boy Color ve velkém stavěl na oblibě Pokémonů – vždyť hned pětici z žebříčku zdobí právě jméno slavné série, vytvořené Satošim Tadžirim.

Segu Saturn kromě amerických sportů ovládly také známé značky Virtua Fighter či Tomb Raider, na pozdějším Dreamcastu se dařilo i Sonicovi, Crazy Taxi, Soul Caliburu či Shenmue. 

U PlayStationu možná překvapí, že na samotné špičce se drží Crash Bandicoot, následovaný prvním Gran Turismem a legendárním sedmým Final Fantasy. Své čestné místo si na žebříčku plném exkluzivit drží i Tekken 3, Tony Hawk's Pro Skater 2 či první Driver.

Který titul jste na zmíněných konzolích nejvíce hrávali vy? Shodnete se s americkým publikem, nebo byl váš vkus odlišný? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama