Se zvukem a bez, Quiet Man musíme hrát 2x
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Se zvukem a bez, Quiet Man musíme hrát 2x

Se zvukem a bez, Quiet Man musíme hrát 2x

David Plecháček

David Plecháček

17. 10. 2018 09:53 1
Reklama

I když od začátku nevíme, co si o chystané hře The Quiet Man myslet, je evidentní, že se bude jednat o jedinečný počin. Hlavní hrdina Dane je totiž hluchý, což s sebou přenáší zážitek, který z žádné jiné hry neznáme. Kromě promlouvání k sobě samému totiž bude hra absolutně němá. Alespoň na první průchod.

Během včerejšího speciálního streamu totiž Square Enix představilo pár drobností, které by vás/nás mohly zajímat. Jak už padlo výše, hru prožijeme stejně jako náš hlavní hrdina. Dane nic neslyší, a až na výjimky nic neuslyšíme ani my. Na druhou stranu všichni víme, že kolem je spousta zvukových podnětů, které by za normálních okolností dolehly prostřednictvím našich smyslů až k nám samotným. A právě s tím bude vydavatel po vydání pracovat.

Square Enix si totiž hluchotou neusnadnilo práci. Pokud si hru pořídíte hned jakmile vyjde, tak se po týdnu od vydání dočkáte updatu. Ten do hry přidá právě zvuky, které Dane za normálních okolností neslyšel. Úmyslně hovoříme v minulém čase, protože abyste se k nim dostali, musíte hru dohrát a pustit se do příběhu podruhé. Teprve tehdy uvidíte, nebo lépe řečeno uslyšíte, kontrast, který by jinak vyšuměl do prázdna.

Druhý průchod tak zcela jistě změní jak váš pohled na hru samotnou, tak i pohled, kterým jste nazírali na místní svět, po němž se Dane pohybuje. Abyste mu lépe porozuměli, hra bude obsahovat 29 jazykových mutací, leč bohužel prozatím nevíme, jestli mezi nimi bude i čeština, nebo nikoliv. Tak či tak vývojáři na oficiálních stránkách doufají, že druhý průchod vás donutí uvědomit si, že jste vlastně celou dobu vůbec nic nevěděli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama