V Control má roli herec Alana Wakea
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Control má roli herec Alana Wakea

V Control má roli herec Alana Wakea

David Plecháček

David Plecháček

16. 10. 2018 13:56 1
Reklama

Na sever od nás jsou studia, která dělají populární hry, ale zároveň nepatří pod žádného velkého vydavatele, takže se velice snadno může stát, že je neúspěch pošle k šípku. Shodou náhod čekáme na dvě hry dvou relativně podobných studií. Myslíte si, že IO Interactive by v případě nezdaru jejich dalšího Hitmana zůstalo dále stejnou firmou? A co Remedy v případě vlastní hry Control?

I finské studio sází dost možná na jedinou kartu a případný neúspěch by mohl znamenat výrazné ohrožení samotné existence studia. Hráči, kterým se aktuální produkce těch největších vydavatelů přejídá, mají podobné projekty nejradši, ale toto je daň, kterou nezávislost přináší. Obě společnosti se snaží zaujmout co to jde. IO představuje nové režimy do Hitmana, Remedy si prozatím vystačuje s vývojářskými deníky.

No a podle toho posledního to vypadá, že si Remedy s Controlem uspořádalo takovou laicky řečeno slezinu po dlouhých letech. Ale hezky popořadě. Desetiminutové povídání se soustředí na příběhové pozadí. Střílečka by se měla točit okolo FBC (Federal Bureau of Control), tajné vládní organizace, která se soustředí na vyšetřování a kontrolování nadpřirozených prvků.

Jak správně například PC Gamer připomíná, trochu jako FEAR, jen se spíše jedná o špionážní, nikoliv vojenskou organizaci. Video se soustředí na dva její představitele – na současnou ředitelku Jesse Faden, a jejího předchůdce, Zachariaha Trenche. Druhého jmenovaného bude dabovat James McCaffrey, pro nějž to bude první spolupráce s Remedy. To samé ale nemůže říct představitelka Jesse, které hlas propůjčí Courtney Hope.

Tu možná znáte z role Beth Wilderové z Quantum Break. Oba představují samozřejmě úplně odlišné archetypy, Zachariah je muž činu, zatímco Jesse je spíše rozvážnější. „Pokud jde o lidi, tak zkrátka není nemilosrdná, to je myslím ten největší rozdíl,“ říká Sam Lake. „Není to typ člověka, který řekne: 'Kašlu na vás, všechny vás zabiju,' ale spíše řekne: 'Nechci to udělat, ale když to neudělám, tak to bude pro zbytek lidí jako nákaza, bude se to šířit,' víte?“

Pokud ale nekoukáte až do konce, měli byste. Sam Lake totiž představit třetí hlavní postavu, šéfa výzkumu FBC, Dr. Caspera Darlinga. A kdo myslíte že jej bude hrát? Pokud tipujete Matthewa Porretta, máte zlatého bludišťáka. Ačkoliv o bývalém představiteli Alana Wakea nic nevíme, už teď se těšíme, co jeho „klíčová role“ obnáší.

Control vyjde někdy v roce 2019 na PC, Xboxu One a PlayStationu 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama