V Days Gone nejsou zombie, ale infikovaní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Days Gone nejsou zombie, ale infikovaní

V Days Gone nejsou zombie, ale infikovaní

David Plecháček

David Plecháček

27. 9. 2018 12:47 3
Reklama

Není úplně zvykem, aby se velká exkluzivní hra od Sony bála o své místo na slunci... ale v konkurenci Metra Exodus a Anthemu se o výtvoru studia Bend opravdu zatím příliš nehovoří. Možná to je proto, že open-world záležitost zatím působí spíše jako Far Cry s davy zombie než jako příběhová záležitost. Rozhovor v příštím Oficiálním PlayStation magazínu nás ale má z tohoto přesvědčení vyvést.

John Garvin, režisér hry v Bend studiu a autor samotného scénáře, totiž otevřeně říká, že naše představy jsou totálně mimo. Příběh v Days Gone je a hraje obecně velkou roli v celém zážitku. Jen o tom vývojáři zatím nehovoří. „Samozřejmě, že tam je... jen jsme se na něj zatím nesoustředili. Je toho víc, o čem budeme mluvit až v průběhu času,“ říká člověk, který napsal scénáře i k dalším hrám studia, které byly též výpravné a příběhové. A v tomto ohledu studio nijak z dosavadní tvorby nevybočuje.

Pro potřeby celého vyprávění je potřeba uvést na pravou míru ještě jednu věc. Sice neustále v případě Days Gone hovoříme o zombie, ale ve skutečnosti bychom měli říkat nakažení nebo infikovaní. „Jsou spíše jako zombie z 28 dní poté Dannyho Boyla, namísto zombie z Walking Dead. A to mi připadá jako zásadní rozdíl,“ říká.

Tato záměna totiž umožnila vývojářům pracovat s mnohem konzistentnějším světem. Vytvořit ekosystém, systém střídaní dnů a nocí, a na to fixované potřeby těchto stvůr, potřeby jíst, spát, pít: „Tohle všechno Days Gone v rámci denních cyklů obsahuje. Můžete nalézt líheň, třeba jeskyni nebo důl, a poté ji sledovat a zjistit, co dělají přes den, kam se chodí krmit, a podobně.“

Sledování všech zvyků, které tyto davy nemrtvých mají, se bude hodit i v rámci misí, nebo tehdy, budete-li se jich chtít zbavit. Je důležité být vždy o krok napřed, přemýšlet, znát svého nepřítele. A to by v případě obyčejných zombie nešlo, respektive ani by to nebylo třeba. Na výsledek si musíme počkat, a kdo ví, třeba Days Gone dopadne ze všech svých konkurentů nejlépe. Uvidíme 22. února. Předobjednat si hru můžete na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama