Sony kvůli PSN hrozí německý soud
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony kvůli PSN hrozí německý soud

Sony kvůli PSN hrozí německý soud

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

12. 9. 2018 09:00 10
Reklama

Zatímco většina hráčské populace by za největšího ďábla mezi herními společnostmi označila Electronic Arts nebo Ubisoft, naši západní sousedé k soudu poženou japonskou Sony. Dle Asociace Spotřebitelů Severního Porýní-Vestfálska jsou totiž podmínky její služby Playstation Network nepřátelské vůči zákazníkům, a dokonce v rozporu se zákonem.

Asociaci se v pravidlech nelíbí hned několik položek. Přednostně je to dvouletá lhůta pro utracení předplaceného kreditu, který se prodává v podobě dobíjecích karet – pokud kredit v dané lhůtě nevyužijete, je vám nekompromisně uzmut. Dalším problémem je fakt, že rodiče jsou zodpovědní za jakékoliv nákupy svého nezletilého dítka, a to i v rámci in-game nákupů.

Posledním bodem kritiky je přístup Sony ke právu spotřebitele na odstoupení od smlouvy, kdy podle Asociace není nikde uvedeno, že zákazníci musí výslovně souhlasit s tím, že se při nákupu v obchodě tohoto práva vzdávají. Sdružení tedy požene Sony k soudu, pokud jeho připomínky nebudou vyslyšeny.

Není to poprvé, kdy byla japonská společnost osočena z nekalých praktik, v dubnu byla v Norsku podobná obvinění vznesena nejen k Sony, ale i ke službám Origin a Steam. Tato obvinění ale byla později stáhnuta, je tedy otázkou, zdali se Sony v tomto případě bude muset opravdu obhajovat u soudu, případně dokonce měnit svá dosavadní pravidla, nebo se „kauza“ taktéž jen zamete pod kobereček.

Jaký je názor vás, našich čtenářů? Přijdou vám pravidla nastavené japonskou společností v pořádku, nebo jste na straně Sdružení? Nebojte se vyjádřit váš názor v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama