Athény jako centrum AC Odyssey
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Athény jako centrum AC Odyssey

Athény jako centrum AC Odyssey

Marek Selinger

Marek Selinger

16. 8. 2018 15:27 14
Reklama

V sérii Assassin’s Creed jsme viděli už několik majestátně zpracovaných lokalit a měst. Z minulé generace konzolí můžeme jmenovat Florencii a Benátky, z té současné zase Londýn, Paříž či loňskou Alexandrii. V letošním díle Odyssey se podíváme do antického Řecka, jehož metropolí budou Athény.

Právě toto současné hlavní město Řecka bylo hlavním tématem rozhovoru, který poskytl kreativní ředitel Jonathan Dumont ze studia Ubisoft Quebec, stojící za vývojem hry, webu IGN. Athény byly město, které během antického období zažilo značný vzestup, o jehož věrné zobrazení se vývojáři ve své hře snaží. „Pokoušíme se Athény zobrazit jako město světla, město budoucnosti. Jednalo se o politické i sociální centrum celé oblasti“ popisuje důležitost Athén Dumont. Krom toho už tehdy byly Athény důležitým přístavem i místem, kde se shromažďovali chytré hlavy z celého Řecka.

Dumont také zmiňuje, že při vývoji bylo nutné udělat hloubkový výzkum dobových záznamu, aby studio bylo schopno doručit hráčům výsledek, který by co nejvíce odpovídal tehdejší atmosféře města. „Museli jsme porozumět jednotlivým částem města podle toho, v jakém období byly vybudovány. Athény byly stavěny v průběhu času, tudíž jsme se zaměřovali na ty segmenty města, které byly důležité pro naši hru“ dodává Dumont. V tu chvíli přišel čas na spolupráci s historiky. Výsledkem by mělo být metropole, která je jak historicky přesná, ale měla by být i zábava v ní působit.

Nikdo by Ubisoftu asi neodpustil, kdyby podobnou péči nevěnoval i dominantám Athén. Již před pár lety jsme se dozvěděli, že při vývoji dílu Unity byl dedikován jeden člověk pouze na tvorbu katedrály Notre-Dame. Takové péče se žádné athénské památce sice nedostane, ale i tak se podle Dumonta můžeme těšit na věrohodné zpracování zdejších pamětihodností. Mezi hlavní lákadla města bude patřit mimo jiné přístav Pireus, shromaždiště Agora nebo palác Héfaisteion. „Chtěli jsme ukázat hráčům, jakým způsobem byly tyto památky stavěny, co se používalo za materiál. Jedná se o velmi rozmanité a barevné město, a při naší práci jsme se ujistili, že tento fakt bude v Assassin’s Creed Odyssey reflektován“ pokračuje Dumont.

Podle něj bylo hlavním smyslem jejich práce na Athény přinést hráčům zážitek z masivního starověkého Řecka, kde lidé věřili, že Svět vytvořili bohové. „Nejspíše se nebude jednat o úplně věrnou kopii tehdejších Athén, ale tu prostě není možné udělat, jelikož nemáme stroj času. Tudíž jsme se je snažili replikovat jak jen to bylo možné, a přinést hráčům neopakovatelný zážitek z další historické metropole“ uzavírá celé povídání kreativní ředitel vývoje.

A co vy, jak vám se Athény v rámci Assassin’s Creed Odyssey zamlouvají? Těšíte se na hru? Dejte nám vědět do diskuze! Hra vychází 5. října na PS4, Xbox One i PC, vy si ji můžete předobjednat na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama