Sumo Digital kupuje TheChineseRoom
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sumo Digital kupuje TheChineseRoom

Sumo Digital kupuje TheChineseRoom

Martin Nahodil

Martin Nahodil

14. 8. 2018 11:38
Reklama

Studio Sumo Digital má momentálně plné ruce práce s dokončením velkých titulů jako je Crackdown 3 nebo Dead Island 2. S tím by jim měl pomoci vývojářský tým TheChineseRoom, který je podle prohlášení z dnešního rána nyní v jeho vlastnictví. Po tom, co se v minulém roce zavřeli jeho brány se tedy znovu vrací k životu.

“Po tom, co jsme na jaře 2017 studio zavřeli, jsme před sebou měli několik rozhodnutí,” píše spoluzakladatel studia Dan Pinchbeck ve svém blogu. “Věděli jsme, že nechceme začít zase od začátku nebo se snažit udělat nějaké hry, které by našemu studiu pomohly a my bychom se všemi možnými způsoby snažili přežít vývojový proces. Byly to skvělé roky, ale došlo to do bodu, ve kterém jsme se rozhodli. Je čas pro změnu - dělat odlišné hry, objevovat nové možnosti a jestli se TCR dočká svého znovuzrození, vyvinout se v něco, co nám otevře nové příležitosti.”

TheChineseRoom v červenci minulého roku propustilo většinu jejich zaměstnanců a bylo uvrženo do stavu hybernace, dokud se nevymyslí, co s ním bude dál. Nyní má studio bezpečnější budoucnost. Pinchbeck se podělil i o svoje plány s tím, že několik projektů, které se nikdy nedostaly na světlo světa, pořád ještě úplně nesmetli ze stolu.

“Před tím, než nás opustil velmi talentovaný Andrew Crawshaw, aby se věnoval vlastním hrám, pracoval jsem s ním na novém prototypu The 13th Interior, který podporoval i program UK Games Fund. Stále je na něm potřeba zapracovat a doladit nějaké klíčové mechaniky. Máme ho v plánu dokončit, jen potřebujeme najít tu správnou příležitost. Byly tady další dva koncepty, se kterými jsme koketovali. Velmi odlišné od našich dosavadních her a stále zůstávají ve stejné fázi.” Také řekl, že se Sumo Digital pracují na projektu, který je mnohem větší než jeho dosavadní práce.

TheChineseRoom mimo jiné vytvořilo tituly jako Dear Esther nebo Everibody’s Gone to the Rapture, které v rámci “walking simulátorů” patří mezi výborné kousky. Uvidíme, jestli se i v budoucnu od nich objeví něco podobného, nebo se od svých původních konceptů zcela odkloní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama