Nové detaily o Xbox exkluzivním JRPG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové detaily o Xbox exkluzivním JRPG

Nové detaily o Xbox exkluzivním JRPG

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

6. 8. 2018 14:15 4
Reklama

Neuvěřitelné se stává skutečností a Xbox One brzy dostane svou historicky již třetí exkluzivitu. Samozřejmě jenom vtipkujeme, je však velmi zajímavým faktem, že jedna z nemnoha exkluzivit, které se na Xbox chystají, se žánrově řadí právě k JRPG.

Jmenuje se Yomi Wo Saku Hana a je ve vývoji již od roku 2016. Jedná se o temné fantasy RPG zasazené ve fiktivní verzi Tokia, a to někdy mezi lety 1970 a 1989. Příběh se točí okolo obřího labyrintu okupovaného monstry, jehož existenci chce vláda utajit za každou cenu, a to i pomocí falzifikování lidských myšlenek. Nedaří se jí to však úplně dokonale a do komplexu se tak vydávají zástupy lidí všech věkových kategorií i tříd, přičemž někteří se dovnitř dostanou, jiní se vchodem přes konvertor dostanou do jakéhosi „glitchoidního“ stavu.

Do této situace vstupujete vy, zaměstnanec malé krachující firmy EXP, jejíž naděje na přežití se skrývá právě v úspěšném „vyčištění“ bludiště. Jelikož vaši kolegové nepatří k nejschopnějším, budete si spolubojovníky rekrutovat z jiných míst a organizací, a to i skrze podvody, úplatky a další nečestné praktiky.

O zajímavém grafickém stylu hry svědčí přiložené artworky, přičemž design dungeonů by měl být v této fází asi z poloviny hotový. Exkluzivita na platformu od Microsoftu by pak hře mohla dodat potřebnou publicitu, pokud by však tato sázka nevyšla a nepřinesla kýžené prodeje, tvůrci jsou připraveni se hrou vstoupit i na PlayStation 4 a Nintendo Switch. Vývoj na počítače je dle nich však příliš složitý, touto cestou se tedy vydat nechtějí.

Yomi Wo Saku Hana by mělo vyjít někdy v příštím roce, přičemž potvrzenu máme také dostupnost na západě. Pokud vás tedy hra zaujala, neměli byste při jejím shánění procházet dovozovým martyriem, typickým pro východní hry okrajovější tématiky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama