Control od Remedy na konzolích v 30 FPS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Control od Remedy na konzolích v 30 FPS

Control od Remedy na konzolích v 30 FPS

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

3. 8. 2018 15:10
Reklama

Remedy má pověst producenta zajímavých her, které ale často nejsou dotažené jak po stránce mechanik, tak po stránce optimalizace. Ačkoliv zatím nevíme, zdali bude i nová akční adventura Control zapadat do obou přihrádek, jedno již víme zcela jistě – hru si na žádné z dnešních konzolí nezahrajete v 60 FPS.

Dozvěděli jsme se to od Thomase Puhy, vedoucího komunikace v tomto finském studiu. Hra podle něj nepoběží v 60 FPS ani na Xbox One X a PlayStation 4 Pro, což ale prý ničemu nevadí, jelikož „Control bude na původních konzolích této generace i na výkonnější půlgeneraci vypadat báječně.“ Žádné další informace o technickém stavu hry jsme se však nedozvěděli, nevíme tedy ani to, v jakém rozlišení bude hra na konzolích běžet, případně zdali se nějaký zámek frameratu chystá do PC verze.

Je nutno dodat, že Control bude poměrně příběhovou a pomaleji laděnou hrou, nižší framerate jí tedy pravděpodobně příliš neublíží. Otázkou však je již zmiňované rozlišení, pořád nám totiž zůstává v paměti předchozí počin Remedy – Quantum Break na původním Xboxu One běžel v pouhých 720p a 30 FPS, a ani počítačový port se nedočkal pochval za optimalizaci.

Jasno budeme mít příští rok, kdy by měl Control vyjít, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama