Úspěch God of War předčil očekávání Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Úspěch God of War předčil očekávání Sony

Úspěch God of War předčil očekávání Sony

Martin Nahodil

Martin Nahodil

31. 7. 2018 11:29 7
Reklama

Na posledním sjezdu investorů a analytiků se finanční ředitel Hiroki Totoki podělil o pár zajímavých informací týkajících se PlayStationu. Hned zprvu jsme se dozvěděli, že herní část firmy byla primárním faktorem ve významném zvýšení výdělku celé společnosti po celý fiskální rok.

V rámci softwaru se Sony dařilo hlavně díky exkluzivitě God of War od Sony Santa Monica. Prodeje prý několikanásobně předčily očekávání. Podobně to proběhlo i s některými third-party tituly, ale God of War je v tomhle ohledu na prvním místě. K tomu ještě Totoki dodal, že hry představené na E3 dostávají opravdu silnou zpětnou vazbu.

First-party tituly byly primárním faktorem ve zvyšujících se výdělcích. I hry od ostatních firem hrají důležitou roli. Většině z nich se také podařilo překročit očekávanou hranici prodejů Sony.

V jedné oblasti se jim ale daří méně. Totoki přiznal, že značně poklesl počet předplatitelů služby PlayStation Plus. Prý to ale není až tak podstatný úbytek. Pokles přičítá tomu, že v prvotních měsících vycházeli multiplayerové tituly a s tím se počet předplatitelů naopak zvýšil, poté se opět čísla stabilizovala. Další vlnu předplatitelů Sony očekává během září a října, kdy začnou vycházet AAA tituly.

Sony se alespoň v herním odvětví daří více než dobře. Mezi jejich nejočekávanější tituly jednoznačně patří Spider-Man, který přijde už na začátku září. Z dlouhodobějšího hlediska pak dojde na kousky jako je The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima nebo Death Stranding. U těch ale zatím data vydání neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama