Trofeje zajistily budoucnost studia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trofeje zajistily budoucnost studia

Trofeje zajistily budoucnost studia

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

29. 7. 2018 18:24 1
Reklama

Minulý měsíc jsme psali o překvapivé absenci trofejí u spin-offu Life is Strange. Zatímco vývojáři z Dontnod Entertainment zřejmě sbírání herních úspěchů nepřikládají takovou váhu, najdou se i studia, která na to jdou úplně obráceně. O plošinovce Little Adventure on the Prairie zřejmě většina z vás v životě neslyšela. A není divu. Jedná se totiž o podprůměrnou hru, která by za normálních okolností neměla šanci na úspěch. Přesto se tento titul v uplynulých měsících postaral o budoucnost jednoho malého vývojářského týmu.

Infinite Madaa je název nezávislého studia z Kataru, který chtěl přispět do videoherní scény tahovým RPG Chromia. Při vývoji ale autoři narazili na finanční problémy, které jim znemožnily ve vývoji pokračovat. Až jeden z přátel studia přišel s nápadem vydat na PS4 a Vitu levnou hru se snadno získatelnou platinovou trofejí. Existuje totiž malá, ovšem nezanedbatelná komunita hráčů, kteří tyto hry vyhledávají. A zabralo to.

Hra vyšla letos v únoru, objevila se v několika žebříčcích nejrychleji zkompletovatelných her a stala terčem fanatických sběratelů trofejí. V současné době získalo platinovou trofej více než 90 % všech hráčů, přičemž to většině z nich nezabralo více než 30 minut. Díky tomuto malému experimentu má studio na nějakou chvíli o finance postaráno a může se věnovat svému původnímu projektu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama