The Culling 2 končí, první díl bude F2P
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Culling 2 končí, první díl bude F2P

The Culling 2 končí, první díl bude F2P

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

18. 7. 2018 19:15 7
Reklama

Když jsme minulý týden reportovali ohledně nepříjemné situace, ve které se ocitli vývojáři série The Culling, předvídali jsme druhému dílu brzké a radikální změny. Studio Xaviant však i přes naše nemalá očekávání dovedlo překvapit – hru totálně zařízlo a bude se nadále věnovat pouze prvnímu dílu.

The Culling 2 v době psaní novinky hraje jeden hráč, což je osm dní po vydání opravdový průšvih. Tvůrci si toho jsou samozřejmě vědomi a představili radikální kroky, kterými se snaží udržet sérii při životě. Druhý díl bude brzy kompletně vymazán z povrchu zemského, stažen z prodejů a všichni, kdo si hru stihli koupit, dostanou své peníze zpět. Ale namísto toho, aby se vylepšená „dvojka“ po nějaké době vrátila, se tvůrci pouštějí do úprav dílu prvního.

„Jestli existuje jedna hlavní věc, kterou jsme si uvědomili, bude to určitě fakt, že The Culling 2 nebyla hrou, kterou jste chtěli – není dostatečně kvalitním nástupcem prvního dílu. Kvůli tomu jsme se rozhodli pro stažení hry z obchodů.“ Tak zní slova Joshe Van Veida, ředitele operací ve studiu. První díl pak dostane spoustu obsahu, který z něj od vydání zmizel – na průběžné změny totiž tehdy fanoušci reagovali velmi nevrle, byly podle nich pokaždé k horšímu.

„Všechny perky se vrací, všechny airdropy se vrací, soubojový systém se vrací do původního stavu. Dá se říci, že všechny aspekty gameplaye se vrátí do stavu, který si pamatujete. To pro nás bude základem, na kterém hodláme do budoucna stavět.“ Vývojáři se tedy pokusí vrátit prvnímu The Culling „zašlou“ slávu, a to již velmi brzy – konkrétně tento týden.

Spolu s obdržením „Day One“ updatu se ze hry navíc stává free-to-play záležitost, od čehož si tvůrci slibují nový příval hráčů, který by jim v rebootu hry měl pomoci. A nutno říci, že tento krok se u komunity dočkal poměrně kladného ohlasu. Někteří hráči dokonce tvrdí, že je nové oznámení nutí zapomenout na minulý týden, který byl krutým vystřízlivěním nejen pro ty, kteří si hru koupili, ale hlavně pro studio samotné.

Jaký máte na situaci názor vy, naši čtenáři? Udělali v Xaviantu správný krok? Nebojte se podělit o názor do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama