Změní Sony názor na vypnutí serverů GR2?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Změní Sony názor na vypnutí serverů GR2?

Změní Sony názor na vypnutí serverů GR2?

Marek Selinger

Marek Selinger

11. 7. 2018 10:26
Reklama

Jak někdy může být osud videohry vrtkavý. Své o tom ví fanoušci titulu Gravity Rush 2, který vyšel teprve v lednu minulého roku, přesto se Sony už před nějakou dobu vyjádřila v tom duchu, že brzo vypne servery pro online složku hry. To by se mělo stát již příští středu 18. července, proti čemuž se nyní bouří fanoušci a žádají zvrácení původního rozhodnutí.

Pokud vlastně nemáte tušení, co vlastně je Gravity Rush 2 za hru, určitě si přečtěte Pavlovu recenzi. Nemáme vám to za zlé, titul tehdy tak nějak prosvištěl i přes slušná hodnocení (průměrné hodnocení na Metacritic má hodnotu 80 bodů), a upadl v zapomnění, což potvrzuje i záměr Sony. Avšak jak se zdá, hra si určitou oblibu u hráčů získala, a těm se nápad japonské společnosti, vypnout servery a tím pádem přijít o značnou část herního zážitku, vůbec nelíbí. V praxi by to tak vypadalo, že by Gravity Rush 2 ztratilo své online žebříčky, možnost posílat a přijímat tzv. Treasure Hunts, a posílat fotky.

V tu chvílí začala naplno pracovat komunita kolem hry, která dala najevo nespokojenost a začala šířit po sociálních sítích hashtag #DontForgetGravityRush s cílem zabránit Sony v jejím úmyslu. Hráči také kontaktovali dva vysoko postavené „Soňáky“, Shawna Laydena a Shuheie Yoshidu, tak snad se jim podaří zvrátit původní rozhodnutí. My těmto komunitním akcím držíme palce a věříme, že zde zvítězí zdravý rozum. Vypínat servery pro ještě relativně novou hru se nám zdá jako ne úplně šťatné rozhodnutí. O případné odpovědi Sony vás budeme určitě informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama