V Concrete Genie se oddáte graffiti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Concrete Genie se oddáte graffiti

V Concrete Genie se oddáte graffiti

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

20. 6. 2018 12:22
Reklama

Je pochopitelné, že se během uplynulé E3 v záři reflektorů vyhřívaly především větší hry honosící se zvučnými jmény. To snad ale neznamená, že by si i poněkud menší kousky naši pozornost vůbec nezasloužily. Ty totiž často více než bombastickými produkčními hodnotami, bojují zajímavými herními mechanismy a sympaticky něžnou atmosférou. Jako třeba Concerete Genie.

Příběh osamělého a šikanovaného chlapce Ashe, jenž umí díky kouzelnému štětci probouzet své pouliční kresby k životu, byl představen již v loňském roce. Z doposud vydaných trailerů bylo ale docela těžké si udělat ucelený obrázek o samotné hratelnosti. To dozajista změní pod novinkou přiložené 15 minutové video pořízené v průběhu E3 obsahující poměrně všeříkající a podrobnou ukázku hratelnosti doplněnou o doprovodný komentář vývojářů.

Kousků, které umožňují hráčům kreslením ovlivňovat herní svět, už sice pár existuje (namátkou kupříkladu hopsačka Max: The Curse of Brotherhood, nedávné logické Inked nebo taktéž graffiti zasvěcené Vandals), Concrete Genie by ovšem rádo dalo hráčově kreativitě volnější ruce. Kreslit budete moci na kteroukoliv zeď ve hře a vyřádíte se i v případě, že vám nebyl umělecký talent dán do vínku. Při kreslení si budete vybírat z mnoha kategorií objektů, jejichž přesné umístění, velikost a všelijaké kombinace už ovšem budou pouze na vás. A výsledkem bude pokaždé velmi působivé dílo. Malovat budete nejen krajinku, ale také oživlé fantaskní tvorečky, kteří vám budou (výměnou za drobné službičky) nápomocni při řešení hádanek.

Mimo práce na rozzáření a zkrášlení opuštěného a ponurého rybářského městečka a řešení hádanek, budete mít co dělat dělat se skupinkou výrostků, která vám bude neustále v patách. Ve hře bude přítomen i stealth systém a šikanujícím rváčům budete moci unikat i hbitým útěkem na střechy opuštěných domů.

Tuto 3D akční adventuru vyvíjí PixelOpus (malé interní studio Sony) exkluzivně pro PlayStation 4. Přesné datum vydání není známo, dočkat bychom se ale snad mohli už v letošním roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama