Umožní PS Now stahovat hry na disk?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Umožní PS Now stahovat hry na disk?

Umožní PS Now stahovat hry na disk?

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 6. 2018 14:35 2
Reklama

Streamovací služba PlayStation Now funguje podobně jako Netflix. Za měsíční poplatek mají hráči k dispozici celou řadu her. Ty nejsou nainstalovány na disku, ale pouze streamovány do zařízení uživatele, zatímco se renderují v cloudu. U nás zatím oficiálně nefunguje, nicméně ani v zahraničí, kde je služba podporována, nejde o kdovíjaký zážitek. Situace by se však v dohledné době mohla zlepšit.

Uživatel Redditu s přezdívkou satertek se pochlubil obrázkem, na němž je vidět menu služby PlayStation Now spolu s tlačítkem „Download Game”. Tlačítko je nyní neaktivní. Spekuluje se však, že by v budoucnu mělo umožnit stažení hry do zařízení, čímž by se problém s nedostatečnou plynulostí her vyřešil. Zároveň by se změnila samotná podstata celé služby.

Je to snad odpověď Sony na konkurenční služby? Zatímco Xbox Game Pass a Origin Access rychle rozšiřují nabídku, na PlayStationu podobná služba dosud chybí. Bylo by zcela pochopitelné, že se i Sony vydá podobným směrem. Uvidíme, co se ze záhadného tlačítka nakonec vyklube.

Spekuluje se také, že možnost stáhnout hru na disk bude k dispozici pouze pro PS4 tituly, protože architektura konzole PlayStation 3 se od nejnovějšího přístroje od Sony zásadně odlišuje. První díl Red Dead Redemption si tedy tak jako tak na PS4 pravděpodobně nikdy nezahrajeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama