18 minut z Metro Exodus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 18 minut z Metro Exodus

18 minut z Metro Exodus

Marek Selinger

Marek Selinger

13. 6. 2018 13:05 4
Reklama

Zcela upřímně říkáme, že trailer na nový příběh Arťoma, který ukázal Microsoft na své E3 konferenci, nás dostal. Hutná atmosféra ruské zimy, zmutovaní nepřátelé, bohatá editace zbraní, to je přesně to, co jsme si z ukázky odnesli. Nyní se ve vodách internetu objevila její prodloužená verze.

Minimálně začátek příběhu hry by se měl odehrávat v okolí řeky Volhy jen krátce poté, co hlavní hrdina zjistil, že žít se dá i mimo tunely moskevského metra. Hra se tedy vzdává jednotlivých uzavřených úrovní, nyní bychom se měli pohybovat v jakémsi semi open-worldu. Se svými kolegy ve zbrani se budeme vypravovat do nehostinných částí, kde nás čeká starý známý problém – radiace. Hráč se bude muset již tradičně starat o to, aby si včas vyměnil plynovou masku, jinak dojde k jeho skonání. Ta může být během soubojů rozbita, avšak nebude se jednat o nic, co by nevyřešilo trochu lepící pásky. Během objevování světa budeme nacházet různé materiály, které budeme moci využít pro crafting například munice.

Během hraní hráč dostane do ruky širokou paletu úpravy zbraní, kdy se během chvilky může stát z těžké útočné zbraně kvér na tiché zabíjení. Pokud se stále situace jaksi zvrtne, přijde na řadu otevřený střet, který muže skončit i tak, že se zbylí protivníci vzdají, pokud uvidí, že jste už zneškodnili dostačený počet jejich kolegů. Hráč v tu chvíli dostane na výběr, zdali chce nepřítele ušetřit, nebo naopak popravit. Tomu říkáme fajn osvěžení.

Hra bude obsahovat 24 hodinový cyklus, kdy hráč si bude moci jít v jakýkoliv moment odpočinout a připravit se na noc. Během ní budou naopak spát nepřátelé a další postup tak bude pro Arťoma snazší. Z předvedené ukázky máme zatím výborný pocit, doufáme, že výsledek dostojí všeobecným očekáváním. Hra by měla vyjít 22. února (stejně jako Crackdown 3, Anthem a Days Gone) na PS4, Xbox One a PC. Už nyní si ji můžete předobjednat na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama