Sony představuje Tetris Effect
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony představuje Tetris Effect

Sony představuje Tetris Effect

Martin Nahodil

Martin Nahodil

7. 6. 2018 10:37 4
Reklama

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že Sony odhalí nějaké svoje novinky ještě před samotnou E3 konferencí. Prvním z těchto titulů je právě Tetris Effect. Ano, čtete správně. Nebude to ale jen tak ledajaký tetris. Jednou ze známek toho, že by to mělo být něco extra, je jeho tvůrce. Pracuje na něm totiž Tecuja Mizuguči, který se v minulosti podílel na titulech Rez a Lumines.

Tetris Effect bude obsahovat několik různých módů jako Sprint, Marathon nebo Ultra. Ty exkluzivní budou oznámeny později. Při vydání bude hra obsahovat více než 30 levelů a krom PlayStationu 4 se dočkáme i podpory PSVR. Vydání by mělo přijít ještě letos.

Jednou z mechanik, která byla spolu s oznámením představena je "The Zone". Ta dovolí hráči zastavit čas a díky tomu se pak může dostat z jinak bezvýchodných situací. Ve hře najdeme i další speciální schopnosti.

Mizuguči pokračuje v tradici svých předchozích titulů, takže v každém levelu bude hrát jiný hudební doprovod. Hudba bude reagovat na to, jak se vám zrovna bude dařit. Samozřejmě nemohou chybět nejrůznější efekty a plnohodnotné 3D prostředí.

Tetris Effect není je název jejich hry. Jedná se i o jev, kdy hráči, kteří u tetrisu trávili velké množství času, začali vidět obrazy ze hry i v reálném světě. Komentář v traileru není žádným výmyslem, pochází z harvardského výzkumu zabývajícím se právě tímto jevem. Mizuguči prý zvolil tento název proto, že chce, aby hráči nemohli dostat jeho hru z hlavy. Nepočítá do toho ale jen tvary, ale i hudbu a vizuál.

Tohle je tedy první z avizovaných pre-E3 odhalení od Sony. Dnes má dojít k oznámení data vydání titulu z produkce Sony Worldwide Studios.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama