Bungie uzavírá partnerství s NetEase
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bungie uzavírá partnerství s NetEase

Bungie uzavírá partnerství s NetEase

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

2. 6. 2018 09:21
Reklama

Studio Bungie, vývojáři série Destiny, oznamují partnerství s čínskou technologickou společností NetEase. Ta nejen že byla průkopníkem v poskytování internetových služeb v Číně, ale její záběr sahá až k videohernímu průmyslu. Kromě toho, že produkuje vlastní hry zaměřené na čínský trh jako Fantasy Westward Journey II a další pro západní hráče většinout neznámé MMORPG, se regionálně stará o hity společnosti Blizzard Entertainment. V péči má tedy například World of Warcraft, karetní Hearthstone nebo FPS Overwatch.

Celková investice NetEase do Bungie by měla být kolem 100 milionů dolarů, čímž získá minoritní podíl ve společnosti, a dokonce i křeslo v radě Bungie, která bude rozhodovat o dalším směřování společnosti. Pete Parsons, CEO Bungie však zdůrazňuje, že uzavření partnerství s NetEase nijak neovlivní směřování série Destiny. V tomto ohledu mají Bungie velice silného partnera ve společnosti Activision, a proto není do jejich spolupráce potřeba jakkoli zasahovat.

Důsledkem spolupráce s NetEase tak bude vytvoření separátních týmů, které se budou zabývat zkoumáním cest, jak získat pro Bungie ještě větší hráčskou základnu. Pokud by v Bungie skutečně nechtěli Destiny nijak ovlivňovat například uvedením free to play čínské verze, jak bývá v tomto regionu často zvykem, mohla by ze spolupráce vzniknout zcela nová IP. Vzhledem k obrovskému potenciálu čínského trhu v oblastni mobilního hraní a zkušenostem NetEase je docela dobře možné, že se nově vzniklé týmy vydají právě tímto směrem.

Pokud jste zastánci spíše klasických prémiových her a ještě jste do Destiny 2 nenaskočili, můžete si ho pořídit na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama