Začala kickstarterová kampaň Temtemů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Začala kickstarterová kampaň Temtemů

Začala kickstarterová kampaň Temtemů

David Plecháček

David Plecháček

30. 5. 2018 10:39
Reklama

Už už si vývojáři pokémoního RPG Temtem mysleli, že vypálí Nintendu s kopií Pokémonů rybník, že si dnes v klidu nastartují kickstarterovou kampaň, vyberou potřebné peníze a pak se ukáže. Jenže omyl. Kickstarterová kampaň sice začala, ale dnes také Nintendo oznámilo v podstatě trojici Pokémon her, a uvidíme, jak se Temtemům pod tíhou konkurence povede.

Pravdou je, že si vývojáři ze studia Crema neříkají o příliš prostředků. Na Kickstarteru tak mají více než měsíc, aby vybrali sedmdesát tisíc dolarů, a to už za krátký čas stačili vybrat více než třetinu. Temtem není novým (listopadovým) Pokémonům nepodobný, po vizuální stránce v ničem nezaostává. Jeho výhodou ale je, že je multiplayerový, respektive v podstatě se jedná o nové MMO na principu klasické série od Nintenda.

Vybrané peníze by měly posloužit k tomu, aby vývoj došel zdárně do konce a aby se výhledově dostalo i na verzi pro Nintendo Switch. První verze ale vyjde zcela jistě na PC, a to na konci roku 2019. Konkurencí tak nebude Let's Go, Pikatchu! A Let's Go, Eevee!, ale ta tření, pravděpodobně největší hra ze všech. Její podobu ale stále neznáme.

Temtemové žijí s lidmi v harmonii na vznášejícím se ostrově. Stále hlasitěji se ale ozývají hlasy, které volají po zapojení zvířátek do práce a také do válek. Noví hrdinové tomu mají zabránit. Jak moc bude hra vzhledem k její online povaze příběhová, není zřejmé. Víme, že stejně jako v kopírované předloze bude úkolem jejich chytání a trénování. Příběh, ať bude jakkoliv zapasován do hry, půjde projít v kooperaci s dalšími hráči.

Inspiraci vývojáři nijak netají. Spoluzakladatel studia Guillermo Andrades přiznává, že vyrůstat s Pokémony byla ta nejlepší část jeho dětství. „Chtěl bych tento pocit dnešním dětem vrátit s Temtemy a zapojit do nich všechno, co jsem si představoval tehdy i teď,“ říká. Hratelná alfaverze by se měla objevit ještě letos do konce roku. Tak snad se dílo podaří. Hru na Kickstarteru můžete podpořit zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama