Vyzkoušeli jsme Far Cry 3 Classic Edition
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyzkoušeli jsme Far Cry 3 Classic Edition

Vyzkoušeli jsme Far Cry 3 Classic Edition

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 5. 2018 12:29 1
Reklama

Season Pass pro Far Cry 5 kromě tří DLC nabízí svým konzolovým majitelům i Far Cry 3 Classic Edition. Na PC dostanete běžné Far Cry 3, tak jak vyšlo v roce 2012. A ačkoli se port na nové konzole bude prodávat i samostatně, právě Season Pass vám umožňuje zahrát si Far Cry 3 na PS4 a Xboxu One už dnes.

V případě druhé zmiňované konzole to nebyl problém ani dosud, Far Cry 3 se totiž nachází v programu zpětné kompatibility. A přestože Ubisoft dopředu upozorňoval, že Classic Edition nebude remasterem v pravém slova smyslu, nějakých změn jsme se přeci jen dočkali. Zatímco původní Far Cry 3 pro X360 vám z disku ukousne něco málo přes 6 GB, Classic Edition je o zhruba 10 GB objemnější.

Vyzkoušeli jsme Far Cry 3 Classic Edition
i Zdroj: Hrej.cz

Obě hry jsem dnes nainstaloval a spustil, abych posoudil rozdíly. Přeleštěné Far Cry 3 už se nespouští přes dashboard Xboxu 360, na první pohled také zeštíhlelo hlavní menu – zahrajete si pouze příběh pro jednoho hráče, kooperativní režim je pryč. Co se týče vizuální podoby, došlo rozhodně k navýšení rozlišení, hra teď taktéž nabízí o něco lepší stíny, nasvícení a vykreslovací vzdálenost.

Vyzkoušeli jsme Far Cry 3 Classic Edition
i Zdroj: Hrej.cz

Pokud jste si Season Pass pořídili, rozhodně si třetí díl vyzkoušejte. Názory na něj se sice různí a od vážně pojaté dvojky se jedná o krok zcela jiným směrem, pořád se ale jedná o zábavnou střílečku v otevřeném světě a při jejím hraní si můžete zavzpomínat na doby, kdy dnes již notně vyčpělé mechanismy, jako je osvobozování věží, ještě zářily novotou. Přitažlivé je i zasazení do tropického ráje a samozřejmě výrazná role antagonisty Vaase. V galerii se můžete podívat, jak hra vypadá na Xboxu One X.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama