Brněnské Someday You'll Return chce děsit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Brněnské Someday You'll Return chce děsit

Brněnské Someday You'll Return chce děsit

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

24. 5. 2018 07:50 2
Reklama

Nemůžeme si pomoct, ale pokaždé, když píšeme o nějakém nadějném českém herním projektu, tetelí se v nás blahem nacionalistická srdéčka o sto šest. Je ovšem pravda, že brněnské Someday You´ll Return by se raději než o tetelení zapříčinilo o srdeční zástavu, jednat se totiž bude o hororovou hru s thrillerově psychologickými prvky všemožně brnkajícími na naše nervy.

Vžijeme se do role Daniela, otce nezdárné dcery Stely. Ta je sice neposlušnou útěkářkou, takže by Daniela další z jejich zmizení nemělo zas tolik vyvézt z míry, tentokrát ale otec cítí, že je s jejím zmizením něco jinak. Vydává se tedy po dceřiných stopách a na cestu za dobrodružstvím, na které jen tak nezapomene. Hra by měla být silně příběhově zaměřená a na paškál si bere vážná témata jako otcovskou lásku, niterné obavy, lhaní a vyrovnávání se s vlastní minulostí.

Nejen pro našince je ohromně zajímavé zasazení – pátrat po dcerunce budeme v moravských luzích a hájích a dle tvůrců se má jednat výhradně o skutečně existující místa. Příběh, hudba i prostředí bude inspiračně vycházet z moravského folklóru a na obrázcích a níže přiloženém videu si tak nelze nevšimnout třeba české chlouby v podobě turistického značení.

V zásadě by se ve zkratce dal Someday You'll Return popsat jako atmosférický hororový walking simulátor, to ale není zdaleka přesné, protože Daniel bude umět mnohem více než jen chodit a nechat se pasivně ovlivňovat okolím. Autoři mají v plánu do své hry přidat více interaktivních prvků, než je v žánru obvyklé, a tak budeme moci také běhat, dřepnout si a šplhat po zdech, sbírat kytičky a kuchtit z nich lektvary a ve speciálním kutilském interface tvořit a vyrábět užitečné předměty. Ve hře by měl být také jakýsi karmický systém, jenž na základě vašich akcí ovlivní, jak příběh dopadne. Chybět nebude ani střídání cyklů dne a noci.

Nezávislí brněnští vývojáři z CBE software mají s adventurami, a obecně hrami silně orientovanými na příběh, zkušenosti, stojí totiž za projekty jako komediálně duchařské Ghost in the Sheet a sci-fi příběhem mladé vědkyně J.U.L.I.A.: Among the Stars.

Someday You´ll Return by pak měla k hráčům dorazit někdy v příštím roce. Vyvíjena je na Unreal Engine 4 a v přípravě je na PC. V plánu jsou také verze pro PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama