Jeff Kaplan si přeje více cross-platform her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jeff Kaplan si přeje více cross-platform her

Jeff Kaplan si přeje více cross-platform her

Martin Nahodil

Martin Nahodil

22. 5. 2018 10:24
Reklama

Overwatch je v současnosti jednou z nejhranějších týmových FPS, které na trhu najdete. Před nedávnem jsme od Blizzardu dostali informaci, že si jejich nejnovější hru vyzkoušelo už 40 milionů hráčů a komunita kolem Overwatche stále roste na všech platformách. V poslední době se mimo jiné řešil crossplatform multiplayer, tedy hraní napříč všemi platformami. K tomu se vyjádřil šéf vývoje Jeff Kaplan.  

Už dříve bylo uvedeno, že se propojení platforem v případě Overwatche rozhodně nechystá. Kaplan si ale myslí, že taková myšlenka stojí za úvahu s ohledem na události posledních měsíců. "Fortnite a PlayerUnknown's Battlegrounds mají velký dopad na celý herní průmysl už jen tím, že hráče propojili napříč PC, konzolemi, a dokonce i mobilními zařízeními. Cross-platform multiplayer je obzvlášť u her tohoto typu velmi zajímavou věcí. Doufám, že se v tomhle ohledu platformy v budoucnu více otevřou. Technologie i žádosti od hráčů tady jsou. Věřím, že by to prospělo všem stranám, kdyby se platformy otevřely a propojili tak mezi sebou všechny hráče. Takže jsem rozhodně pro víc takových možností," řekl Kaplan.  

Rozhodování o těchto věcech ale není na samotných vývojářích, jako spíš na vlastnících platforem. V tomto ohledu je možnostem hraní skrze platformy více otevřený Microsoft se svým Xboxem. Sony si zase jede svou a podobné nápady se jí moc nezamlouvají. Je ale možné, že se to v budoucnu ještě změní.  

I když Overwatch možnost cross-platform multiplayeru nepodporuje, stále se mu daří výborně. V těchto dnech slaví druhé výročí. Při té příležitosti najdete ve hře nové skiny a mapu Petra.  

Overwatch si můžete pořídit na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama