Rage 2 bude hra jako služba. Bez lootboxů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rage 2 bude hra jako služba. Bez lootboxů

Rage 2 bude hra jako služba. Bez lootboxů

David Plecháček

David Plecháček

16. 5. 2018 12:26 10
Reklama

Fakt, že by se mohlo objevit druhé Rage, vyvolalo v první chvíli vlnu nadšení. Některým trochu zkysl výraz po prvním traileru a zdaleka ne všichni byli spokojení se záběry přímo ze hry. Teď bohužel zklameme i další z vás. Rage 2 totiž bude další game as a service hrou.

Pod tímto označením se skrývá monetizační systém, který staví na tom, že hráči budou hru hrát delší dobu a postupně k základu dokupovat další předměty, rozšíření a podobně. Podobných her-služeb je na trhu nepřeberné množství, exemplárním příkladem například může být Destiny od Activisionu. Na tento model ale najíždí stále více vývojářů a vydavatelů, bohužel pro nelibost některých fanoušků.

Do jisté míry se ale dá tato služba překládat také jako dlouhotrvající podpora produktu. Nejde tak jenom o to Rage 2 dohrát do konce, ale studio, lépe řečeno oba týmy, jak idSoftware, tak Avalanche, se budou starat o to, abyste měli i po týdnech a měsících co hrát. Daní za to bývají mikrotransakce nebo lootboxy, ale například tolik nenáviděné bedny s náhodným obsahem v Rage nebudou. Tim Willits z idSoftu se nechal v nadsázce slyšet, že zkusí něco nového: „Hráči si naší hru prostě koupí, a pak jí budou moci dle libosti hrát.“

Tvrzení o hře vyvíjené jako službě ale také pochází z jeho úst. Willits předpokládá, že majitelé Rage u druhého dílu zůstanou dlouhodobě. Detaily, jak toho chtějí obě studia dosáhnout, se prý dozvíme později. Možná na E3, ale možná později. Každopádně uvidíme, co z novinky vypadne. Prý se jedná o víc než jen o pouhou střílečku a o otevřený svět, ale my se nechceme nechat opít rohlíkem. Podobných tvrzení jsme už slyšeli několik.

Rage 2 si už můžete předobjednat na Xzone.cz a následně se těšit na jaro, kdy hra pravděpodobně vyjde. Taktéž se ale můžete podívat do starší novinky na záběry přímo ze hry. To abyste případně nepořizovali zajíce v pytli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama