Nezávislá Tacoma míří i na PlayStation 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nezávislá Tacoma míří i na PlayStation 4

Nezávislá Tacoma míří i na PlayStation 4

David Plecháček

David Plecháček

25. 4. 2018 10:02
Reklama

Steve Gaynor není zdaleka tak známý, jako další hvězdy herního průmyslu, ale je jedním ze spoluzakladatelů studia Fullbright – které sice možná taktéž neznáte, ale rozhodně znáte jeho hry. Gone Home? Jsme doma. Naposledy studio zazářilo s Tacomou, která vyšla na PC a Xboxu One loni v létě. Teď konečně vyjde i na konzoli společnosti Sony.

Tacoma vypráví záhadný příběh posádky vesmírné stanice. Lépe řečeno vypráví příběh samotné stanice Tacoma, z níž se její posádka záhadně vytratí. Na její palubu se nicméně dostává Amy, postava vybavená technologií rozšířené reality, která jí umožní přehrát určité situace a momenty ze života tamní (bývalé) posádky. S těmito flashbacky lze nakládat jako s klasickými nahrávkami, totiž kdykoliv je pozastavit, přehrát vpřed, či přetočit vzad. Tak Amy získává představu o tom, co se vlastně stalo.

Tacoma byla nominována na několik prestižních cen, které se každoročně udílejí. Nejvíce nominací si odnesla z Golden Joystick Awards, konkrétně čtyři za nejlepší výpravu, audio, indie hru a nejlepší hru roku Xboxu One. Ani jednu ale nezískala. Kromě jiného ji za nejlepší výpravu nominovala i prestižní BAFTA, ani tato nominace však nebyla přetavena ve výhru. Tak či tak to ale dokládá unikátnost celého zážitku. Pokud chcete, Tacomu si můžete právě teď předobjednat. Hra na PS4 vychází 8. května.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama