Dubnová aktualizace Xboxu One je venku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dubnová aktualizace Xboxu One je venku

Dubnová aktualizace Xboxu One je venku

Vojtěch Wantulok

Vojtěch Wantulok

25. 4. 2018 13:30 6
Reklama

Duben se blíží ke svému konci a Microsoft pomalu začíná vypouštět svůj dubnový update a přináší hned několik zajímavých novinek. Těmi nejzářivějšími budou určitě vylepšení režimu videa, streamovací aplikace Mixér a prohlížeče Microsoft Edge.

Xbox One X a S nyní podporují obrazový výstup v rozlišení 2560x1440 (1440p) pro hry a média, což je oproti původnímu 1080p opravdu velký a hlavně na oko znatelný skok. Stejně tak se tato novinka bude hodit herním vývojářům, kteří si nyní mohou nastavit hry a jejich testování na nativní rozlišení 1440p. Všechny tyto možnosti si můžete povolit v Nastavení konzole -> Displej a Zvuk -> Video Output. Samozřejmě tyto nastavení budou fungovat pouze tehdy, pokud je vaše televize či monitor podporují.

Pokud jste fanoušky nebo dokonce i streamery na exkluzivní Xbox platformě Mixer, potěší vás novinka takzvaného sdílení ovladače s diváky. V praxi to bude fungovat asi tak, že jako divák - pokud vám to bude nabídnuto - převezmete kontrolu nad hrou streamera. Třeba když pojede závod v GTA V, tak vám může předat virtuální volant a vy za něj závod odřídíte.

Mixer nově přidává i možnost začít streamovat prakticky odkudkoliv na vašem Xboxu, což celý proces dost ulehčí a hlavně můžete s klidem přepínat mezi hrami, zatímco vaši diváci uvidí animaci s pauzou.

Aktualizaci dostává také prohlížeč Microsoft Edge. Kromě modernizace designu bude nyní možno stahovat i více médií přímo do vaší konzole a díky Průzkumníku (Explorer app) tento obsah pak zobrazit. Rovněž bude snadnější synchronizovat se s Twitterem a přímo tam nahrávat a sdílet videa či obrázky ze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama