Remastery původních Shenmue oznámeny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remastery původních Shenmue oznámeny

Remastery původních Shenmue oznámeny

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

15. 4. 2018 17:21 2
Reklama

Shenmue 1 a 2 se bezesporu dají označit jako klenoty konzole Sega Dreamcast. Akční adventura v otevřeném světě, kde den střídal noc, obchodníci měli otevřeno jen v určitou dobu, hráči byli postaveni před dnes již ne příliš oblíbené quick-time eventy, jež byly jako spoustu věcí v této hře tehdy prakticky novinkou… a hlavně Ryo Hazuki, hlavní hrdina a příběh pomsty vraždy jeho otce a honby za tajemným artefaktem, který mnozí fanoušci milují dodnes, netrpělivě očekavajíc pokračování. Druhý díl si koneckonců v roce 2002 vysloužil i port na první Xbox. Koncem tohoto roku bychom se měli dočkat dílu třetího, který byl ze značné části zafinancován fanoušky prvních dvou dílů na Kickstarteru.

Od vydání prvního Shenmue uběhlo téměř dvacet let a hráči dnešní generace, kteří první díl neměli možnost vyzkoušet, by dost možná rádi před zahráním dílu třetího zjistili, kudy se příběh z pera autora hry, Yu Suzukiho, ubíral. Aniž bychom to čekali, tiché prosby a nevyřčená přání byly vyslyšeny. První a druhý díl Shenmue se v průběhu tohoto roku podívá na Xbox One, PS4 a PC.

Verze hry pro současnou generaci by měla nabídnout anglickou i japonskou verzi dabingu, vylepšený herní interface a také inovované možnosti ovládání vedle těch klasických. S lehkou nadsázkou by se dalo Shenmue nazvat předchůdcem dnes již mnohým známé série Yakuza. Hra je plná dialogů, hutného příběhu a na svou dobu nabízela velice slušný a příjemný soubojový systém, vycházející z techniky Jiu Jitsu.

Samotné oznámení na E3 v roce 2015 bylo poměrně nečekaným, ale velmi vítaným překvapením. Stejně tomu je i v případě remasteru předchozích dílů. Herní mechaniky, velikost otevřeného světa nebo grafická stránka hry jistě vzhledem ke stáří titulů může některé hráče odradit. Pokud ovšem máte rádi hutné příběhy a asijskou kulturu, není sebemenší důvod, proč hrám nedát šanci. Pokud jsou pro vás tyto hry velká neznámá, doporučujeme shlédnout náš Let's play druhého dílu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama