The Forest opustí early access na konci dubna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Forest opustí early access na konci dubna

The Forest opustí early access na konci dubna

David Plecháček

David Plecháček

9. 4. 2018 10:42 3
Reklama

Možná, že The Forest bude hrou, která si svůj největší boom odbyla už v předběžném přístupu. Není se moc co divit, když v něm strávila přibližně 4 roky. Za tu dobu si ale hra od Endnight Games našla spoustu příznivců, kteří na ní i přes nedodělanost nedali dopustit. Teď už ale bude prvotina studia hotová a konečně se dočká verze 1.0.

Jestli se něco The Forest nedá vytknout, je to vizuální stránka. Ostatně autoři mají zkušenosti s vizuálními efekty filmů jako Amazing Spider-Man 2 nebo Tron: Legacy, takže své nadání přenesli i do hry. Ta oplývá temnou atmosférou a pocitem, že za stromy něco číhá. Tento pocit velice rychle vystřídá procitnutí a fakt, že místo pocitu za nimi číhá smrtelné nebezpečí v podobě agresivních kanibalů, proti nimž je potřeba se bránit.

A právě o tom hra je. O přežití. Svým žánrem se řadí do oblíbených, leč trochu uvadajících survivalů. Není asi žádným překvapením, že se The Forest nápadně podobá DayZ nebo Rustu, ale autoři několikrát o těchto hrách prohlásili, že by se jim blížit nechtěli. Jejich předobrazem tak bylo například Don't Starve. Tak či tak, vaším úkolem bude po pádu letadla zajistit vše potřebné, pomalu si postavit i přístřešek, nashromáždit zásoby a najít nějaké zbraně, jinak přijdete o život.

Hráči tyto věci už znají ze současných verzí, neboť se titul s každým updatem citelně rozrůstal. V současnosti tak nabízí možnosti na desítky hodin zábavy. Po 30. dubnu jich ale možná ještě několik přibude, protože právě tehdy hra early access na Steamu opustí. Původně se počítalo s podporou VR a v plánu je i verze pro PlayStation 4, k ním ale bohužel neexistují žádné bližší informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama