Nové Metro ukazuje technologii ray-tracing
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové Metro ukazuje technologii ray-tracing

Nové Metro ukazuje technologii ray-tracing

David Plecháček

David Plecháček

23. 3. 2018 12:36 11
Reklama

Před třemi dny jsme po vystoupení výrobce grafických karet NVIDIA připomínali letitou technologii ray-tracing, která se sice objevila poprvé už před lety, ale pro svou hardwarovou náročnost byla veřejností zapomenuta. Vývojáři ale moc dobře vědí, jaký poklad se v ní nachází. S jejím prostřednictvím lze díky světlu vytvářet mnohem uvěřitelnější scény než dosud. NVIDIA zároveň nadhodila seznam společností, které by mohly s ray-tracingem pracovat. Například 4A Games.

4A Games jsou vývojáři série Metro a autoři nově vznikajícího dílu s podtitulem Exodus. Právě toho se týká dnešní zpráva. Že bylo Metro Exodus jednou z nejpůsobivějších her loňského veletrhu E3 bylo patrné na první pohled, a pravděpodobně už tehdy některé pasáže využívaly alespoň část této technologie spočívající v kalkulaci odrazů a lomů světla.

Jenže nejvíce ray-tracing vynikne u spektakulárních scenérií. Právě proto vedoucí technického vývoje ve studio 4A, Oleksandr Shyshkovtsov, nabízí Tech Demo, s jehož pomocí bude demonstrace ještě názornější. „V minulosti jsme k podobnému výsledku potřebovali hned několik vlastních mechanismů. Teď nám je stačí nahradit jediným systém, který pokryje veškeré naše požadavky,“ říká. Přesvědčte se sami. I tak může Metro Exodus vypadat. Pokud vás hra láká, můžete si ji předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama