Herního Zaklínače se prodalo 33 miliónů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Herního Zaklínače se prodalo 33 miliónů

Herního Zaklínače se prodalo 33 miliónů

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

22. 3. 2018 16:18 12
Reklama

CD Projekt Group uspořádal konferenci, na níž zveřejnil výsledky svého loňského hospodaření. Ty přehledně shrnuje také níže přiložené tříminutové video, v němž se ústy Piotra Nielubowicze, místopředsedy správní rady pro finanční záležitosti, dozvídáme finanční výsledky a úspěchy, kterých se firmě podařilo ve fiskálním roce 2017 dosáhnout. A je více než zřejmé, že se společnost má čím chlubit, a to nejenom po finanční stránce.

CD Projekt je ve skvělé finanční kondici, v loňském roce firma vygenerovala zisk ve výši 200 miliónů polských zlotých (1,2 mld. korun) a už tři roky po sobě se může chlubit ziskovostí (poměr zisku ku tržbám) dosahující 43 %. Ač je to možná překvapivé, počet prodaných kusů The Witcher 3 v roce 2017 dokonce převýšil množství prodané v roce 2016, a stejně tak první dva díly série se prodávaly velice dobře. Dohromady se tak podařilo prodat už více než 33 miliónů kusů The Witcher, The Witcher 2: Assassins of Kings a The Witcher 3: Wild Hunt.

Na zmíněné konferenci zazněla i další velmi zajímavá čisla. Třeba, že druhý díl Zaklínače v prvních třech letech po vydání generoval čtyřnásobné tržby oproti prvnímu dílu. Třetí díl pak svého předchůce překonal dokonce jedenáctinásobně (patnáctinásobně pokud započítáme i prodeje datadisků). Zajímavou informací také je, že The Witcher 3 byl v roce 2015 nejprodávanější na PlayStation 4, zatímco v letech 2016 a 2017 se ho nejvíce prodalo na PC. Nejméně prodávanou byla ve všech třech letech verze pro Xbox One.

V loňském roce se z marketingového hlediska společnost ovšem nejvíce věnovala své karetní hře GWENT: The Witcher Card Game, která na svých serverech hostovala hráče ze 197 zemí světa.

V neposlední řadě se dozvídáme, že chystané RPG Cyberpunk 2077 má být nejambicioznějším projektem v historii CD Projektu Red. Generální ředitel Adam Kiciński prozradil při této příležitosti pár nových detailů o jejich připravovaném titulu. Třeba skutečnost, že hráčům bude nějakým způsobem umožněno si upravovat svou postavu včetně povolání (to znamená, že toto nebude neměnné jako v Zaklínači). Cyberpunk 2077 by se měl v první řadě soustředit na silný příběh a hru jednoho hráče, což ovšem neznamená, že ve hře nutně nebude nikdy žádná forma multiplayeru. Závěrem se také potvrdilo, že bychom se něco nového o této očekávané hře měli dozvědět těsně před E3 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama