PUBG poprvé od vydání registruje odliv hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG poprvé od vydání registruje odliv hráčů

PUBG poprvé od vydání registruje odliv hráčů

David Plecháček

David Plecháček

16. 2. 2018 15:58 6
Reklama

S vydáním Kingdom Come: Deliverance a s následným čekáním na recenze skoro jako by svět zapomněl na své v současnosti nejhranější hry. Třeba na PlayerUnknonw’s Battlegrounds. Ze statistik služby Steam Spy vyplývá, že PUBG překonalo další milník. Počet aktivních hráčů ale začal poprvé pomalu klesat.

Ikonickou hru posledních měsíců si pořídilo přes třicet milionů hráčů. Ačkoliv toto číslo pochopitelně roste s každým dalším dnem, počet hráčů, kteří se na servery připojují souběžně v jednu chvíli, začal vůbec poprvé o vydání klesat.

První informace o poklesu aktivních uživatelů přišla minulý týden. Tehdy PUBG hrálo o dvě procenta méně hráčů, než jaký byl průměr za posledních 30 dní. Mohlo se to zdát jako nárazový pokles, na nějž má hra po roce v early access pochopitelně nárok, ale tento trend pokračuje i tento týden. Tentokrát byl pokles pětiprocentní.

Vzhledem k tomu, že je Battlegrounds široko daleko nejhranější hrou na Steamu to samozřejmě pro Bluehole vůbec nic neznamená. Vypovídá to ale minimálně o tom, že by PUBG mohlo v následujících týdnech minimálně stagnovat.

Některá média dávají pokles do souvislostí s cheatery a zatím neúspěšným bojem studia proti nekalým praktikám. Jihokorejské autorské studio sice neustále implementuje určitá opatření, ale reálné výsledky i přes banování některých hráčů nejsou dostatečně rychlé.

Vývojáři navíc před několika dny své hráče informovali, že nachystají „jízdní řád“ vlastních updatů a nových prvků, které by do hry PlayerUnknowna měly zamířit. Dosud se lidé z Bluehole i hlavní autor hry spíše omezovali na neurčité termíny a na vágní popisování prvků, které jsou v plánu. To by se mělo změnit. Uvidíme, jak jej komunita příjme a jestli jí práce budou připadat dostatečně rychlé. Stále nesmíme opomíjet ani konzolové verze a boom, který přinese vydání na PS4. Zda i o tom bude výhledový plán mluvit, není jasné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama