Ujměte se mexického šamana ve hře Mulaka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ujměte se mexického šamana ve hře Mulaka

Ujměte se mexického šamana ve hře Mulaka

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

14. 2. 2018 15:18 3
Reklama

Tématika původních obyvatel amerického kontinentu má pro našince nádech exotiky a tajemna a je ve hrách až po hříchu přehlížená. Čest výjimkám jako je třeba Never Alone. Brzy už řady her z indiánského prostředí rozšíří Mulaka, která na sebe upozorňuje mystikou jiskřícím videem, jímž nám zároveň prozrazuje data svého vydání na jednotlivých platformách.

Mulaka sahá, podobně jako třeba česká Ylands, k v poslední době stále oblíbenější minimalistické nízkopolygonové stylizaci. Po stránce hratelnosti se bude jednat o akční adventuru sledující Sukurúama, šamana severomexického kmene Tarahumarů, na výpravě za osvobozením jeho země od zlých duchů. Stejnojmenný kmen v Severní Americe opravdu dodnes existuje, a celá hra má tak základy v opravdovém světě a na autenticitu je tvůrci kladen opravdu veliký důraz. Na akurátnost příběhu a mytologie navíc dohlíží antropologové a také skuteční příslušníci kmene Tarahumarů, kteří se navíc postarali i o dabing postav do jejich jazyka a hudební doprovod využívající unikátních regionálních hudebních nástrojů.

Kultura Tarahumarů je prý známá především pro své atletické vlohy, členové tohoto kmene jsou totiž výtečnými běžci schopnými uběhnout i velmi dlouhé trasy. Kmen je však proslulý také svými odhodlanými a velmi schopnými válečníky, a tak není divu, že se i Sukurúama bude pravidelně utkávat v soubojích s nepřáteli, rekrutovanými z řad mystických monster inspirovaných pověstmi místních indiánů. Sukurúama se na svých cestách bude od bohů učit i nové schopnosti spočívající ve změnách formy, kupříkladu se časem naučí přeměnit v ptáka, což mu otevře možnost navštívit dříve nedostupné části zdejšího světa.

Mulaka vychází na PC (Steam) a PS4 27.února, na Nintendo Switch 1. března a na Xbox One pak 2. března, za přívětivou cenu 19,99 dolarů, respektive Euro

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama