Nové info o God of War naznačuje směr série
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové info o God of War naznačuje směr série

Nové info o God of War naznačuje směr série

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 1. 2018 10:19 4
Reklama

God of War je jedním ze žhavých želízek v ohni společnosti Sony pro letošní rok a také jednou z her, na které se v první polovině roku 2018 velice těšíme. Naše nadšení sice trochu kalí dosavadní absence přesného data vydání, doufáme ale, že to vousatý Kratos do konce prvního kvartálu stihne. A pokud si potřebujete čekání ukrátit, je tu několik nových informací, které přineslo aktuální číslo magazínu Game Informer.

Šéf vývoje Cory Barlog v rozhovoru zmínil, že řecká anabáze je u konce a přesun do severského prostředí je jen počátkem. Příští díl by se podle něk klidně mohl odehrávat například v Egyptě nebo se podívat na zoubek mayským bohům. Pravdou ale je, že o dalším díle s největší pravděpodobností ještě hodně dlouho neuslyšíme. 

Podle šéfky studia Sony Santa Monica Shannon Studstill se ve společnosti vedly poměrně dlouhé debaty o tom, zda si série nežádá delší odpočinek s přihlédnutím k nepříliš přesvědčivým výsledkům dosud posledného pokračování s podtitulem Ascension. Barlog dodává, že přesvědčit vedení k započetí nového projektu bylo náročným oříškem. Podotýká, že by si přál, aby značka God of War vyrostla do takových výšin, že by se mohla měřit například s Uncharted nebo Assassin’s Creedem. Doufejme však, že to neznamená, že má studio v plánu sekat nyní další Kratova dobrodružství každý rok.

Z rozhovoru také vyplynulo, že série ztratila popularitu, kterou měla od svých začátků až k vydání třetího dílu, a nové pokračování vývojáři pojali jako možnost, jak celou značku oživit. Studstill uvádí, že Kratos jakožto ultimátní drsňák už začal publikum unavovat. I kvůli tomu se musela řada věcí v nové hře od základu změnit. Doufejme, že budeme kvality hry moci posoudit co nejdříve. Nový God of War vyjde exkluzivně na PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama