V seriálu Dark má The Surge split-screen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V seriálu Dark má The Surge split-screen

V seriálu Dark má The Surge split-screen

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 1. 2018 14:55 1
Reklama

The Surge patří k oněm nenápadným hrám, o nichž se zpravidla při vyhlašování nejlepších titulů roku téměř nemluví a zřejmě se na ně nebude ještě léta vzpomínat, přesto jde o vydařenou hru od německých vývojářů ze studia Deck 13. O Surge nyní slyšíme znovu za poměrně netradičních okolností.

Na Netflixu se totiž objevil seriál Dark, první přírůstek z německojazyčné původní produkce. V jedné ze scén můžete zaregistrovat záběr na hraní The Surge, kupodivu ale ve split-screen režimu. Hra samotná přitom takový režim neobsahuje. Komunita hráčů samozřejmě zasypala vývojáře dotazy na potenciálně plánovaný či během vývoje zrušený režim, vysvětlení je ale mnohem jednodušší.

Studio Deck 13 na Redditu uvedlo, že jej produkce seriálu oslovila měsíce před premiérou, která připadla na 1. prosince loňského roku. Spolupráce byla nasnadě zejména proto, že jak vývojáři, tak tvůrci pořadu sídlí v Německu. Deck 13 se zapojením hry do seriálu souhlasili a povolili tvůrcům „falešný“ split screen, protože údajně takový režim lépe zapadal do jejich představy o scéně. Nejde tedy o nic jiného, než o uplatnění jisté kreativní svobody ze strany tvůrců seriálu, s níž ale vývojáři nemají žádný problém.

Na otázku, zda by se takový režim ve hře skutečně někdy mohl objevit, mají vývojáři jasnou odpověď – konzole by to s největší pravděpodobností nerozdýchaly. The Surge je od loňského léta k dispozici na PC, PS4 a Xboxu One. Hra se dočkala podpory vyššího výkonu vylepšených verzí obou konzolí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama