Extinction se ukazuje videem se schopnostmi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Extinction se ukazuje videem se schopnostmi

Extinction se ukazuje videem se schopnostmi

David Plecháček

David Plecháček

18. 12. 2017 13:35 1
Reklama

První čtvrtletí roku 2018 bude ve znamení soubojů s nadpřirozeně rostlými protivníky. Proti obrům dosahujících kolosálních rozměrů se postavíme v remaku Shadow of the Colossus, stejně ale tak ve hře Extinction, v níž sice nebudeme zachraňovat svoji milou, ale místo toho bude naším úkolem spasit zase jednou svět.

Extinction totiž cílí právě na první kvartál příštího roku, a tak o něm budeme slyšet čím dál častěji. Někdy to budou jenom ujišťující vyjádření studií Maximum Games a Iron Galaxy, že jejich počin nebude obsahovat mikrotransakce – tak jako dnes – jindy se ale zase dozvíme více o strategiích a dovednostech, které nám při cestě za záchranou planety pomohou – tak jako dnes.

A zatímco k absenci mikrotransakcí nemáme co dodat vyjma dovětku „to je dobře“, o skilly si můžeme rozvést. Hráči toho totiž na svou postavu mohou navlést poměrně dost, přičemž každá nabytá schopnost hlavního hrdinu zefektivní a významně mu dopomůže primárně k přežití, sekundárně ke splnění vlastního úkolu.

Podle vývojářů budeme čelit několika typům nepřátel, kterým musíme přizpůsobit vlastní taktiku. Avil dostane do vínku bič, díky němuž může využívat některé části těl nepřátel jako záchytné body a používat jej jako jakýsi hák, pomocí kterého se přitáhne. Ačkoliv jsou obři velicí a mohou působit neohrabaně, jejich útoky jsou rychlé. Brnění, které ale brání údy od jejich odsekávání, ůze odstranit jen v určitých momentech, a tak Avil ocení upgrade na zpomalení času, aby to měl o něco snazší.

Takových pomůcek najde hlavní hrdina více, včetně možnosti kontrolovat místo dopadu a vyhnout se potenciálně nebezpečných oblastí, možnosti skákat výše a dosáhnout na nebráněná místa, nebo rychleji šplhat po tělech obrů Raveniů. Všechny popisuje následující video.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama