PU's Battlegrounds cílí i na mobilní telefony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PU's Battlegrounds cílí i na mobilní telefony

PU's Battlegrounds cílí i na mobilní telefony

David Plecháček

David Plecháček

29. 11. 2017 15:06 7
Reklama

PlayerUnknown's Battlegrounds už si pořídilo přes dvacet milionů lidí. Těžko hledat větší fenomén letošního roku, ani na jedné z platforem. Ačkoliv se jedná pro studio Bluehole o úspěch, neusíná na vavřínech. A tak PUBG vyjde i na dalších platformách.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že je řeč o Xboxu One, konzoli od Microsoftu teď nemyslíme a nechme jí stranou. Tencent v roli čínského vydavatele totiž přišel s tím, že Battlegrounds – prozatím pouze v Číně – vyjde i na mobilních zařízeních. Jak by takový port vypadal není z vyjádření vydavatele zřejmé. Na mobilech samozřejmě existuje mnoho her žánru Battle Royale, ale žádná z nich nevychází z osobních počítačů.

Není ale mnoho vhodnějších firem, které by se této práce měly zhostit. Čínský gigant patří mezi největší investory na poli videoher a ve svém portfoliu má několik desítek studií, které se portu mohou zhosti, v mnoha dalších pak má alespoň částečný podíl.

Tencent zatím nepotvrdil, kdy v Číně k vydání PUBG na mobilech dojde, ani jestli se někdy dočkají i další trhy, vzhledem k velikosti značky a její popularitě je ale nanejvýš pravděpodobné, že se tak stane. Pokud novinka časem vyjde i u nás, vyzkoušeli byste PlayerUnknown's Battlegrounds na mobilech, nebo byste byli věrnější stávajícím herním platformám?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama