Fils-Aimé zdůvodňuje neúspěch Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fils-Aimé zdůvodňuje neúspěch Wii U

Fils-Aimé zdůvodňuje neúspěch Wii U

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 11. 2017 16:10 5
Reklama

Prezident amerického Nintenda Reggie Fils-Aimé se v rozhovoru pro CNN pustil do popisování těch nejzásadnějších rozdílů mezi konzolemi Wii U a Switch a z toho také vyplývá, v čem mimo jiné také spočívá úspěch konzole současné a v čem naopak tkvěl neúspěch té minulé.

Nintendo se již aktuálně nijak netají tím, že Wii U bylo pro tuto společnost průšvihem a prodejním propadákem, ze slov prezidenta americké pobočky však získáváme cenný náhled na to, proč tomu tak vlastně v první řadě mohlo být.

Tou nejzásadnější změnou je prý obrat ve snaze marketingového oddělení, které si v případě Wii U údajně nevědělo příliš rady a díky tomu prý hráči sami nevěděli, co Wii U vlastně je. Nedokázali tehdy prý uchopit informaci tu, že šlo o samostatnou a novou konzoli. Nikoli tedy kupříkladu o přídavek v podobě nového typu ovladače, u kterého prý navíc část hráčů údajně marně přemýšlela nad tím, co má vlastně přinášet.

Ovšem v případě Switche se Nintendo poučilo a hráčům dalo jasně najevo to, že se jedná o velkou konzoli do obýváku, která navrch přináší přidanou hodnotu v podobě mobility. Jasnější cíl přitom zcela zřejmě dosud nese svoje ovoce, a na to konto můžeme připomenout, kterak se aktuálně spekuluje o skutečně výrazném navýšení produkce této konzole.

A sami pochopitelně víme, že tím dalším aspektem, který mohutně ovlivní případný úspěch či neúspěch Switche (či obecně jakékoli jiné konzole), jsou samotné hry. A to samo samozřejmě v onom rozhovoru potvrdil i Reggie Fils-Aimé, zde se však jedná o poněkud vágní prohlášení, neboť něco takového může Nintendo ze své pozice ovlivnit pouze do určité míry. Zde přitom můžeme připomenout situaci tu, kdy Wii U opouštěl jeden velký vydavatel za druhým (a nakonec následoval i ten třetí).

Teď už tedy nezbývá než pozorovat, co se bude dít dále. Vy se s námi však již v diskuzi určitě podělte o váš názor a případně o to, jaké zkušenosti s touto dvojicí konzolí vlastně máte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama