Týmu Quantic Dream roste konkurence
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Týmu Quantic Dream roste konkurence

Týmu Quantic Dream roste konkurence

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

8. 11. 2017 15:16 14
Reklama

Fancouzský tým Quantic Dream jistě není zapotřebí nijak obšírně představovat – velmi zkušené vývojářské studio je známé zejména svými výpravnými adventurami a schopností prodávat ve velkém žánr interaktivních filmů. Dnes se však dozvídáme o tom, že by tento tým mohl v dohledné době získat relativně slibnou konkurenci.

Svůj vlastní tým si totiž založila skupina bývalých vývojářů Quantic Dreamu. Tito tvůrci se pojmenovali Interior Night a vede je bývalá vedoucí designérka her Heavy Rain či Beyond: Two Souls – Caroline Marchal.

Caroline Marchal se stala zakladatelkou a vedoucí nově vzniklého týmu a do světa dává vědět o tom, že s sebou přitáhla také několik klíčových vývojářů. Samozřejmě od podobného kroku nelze očekávat ohrožení projektu Detroit: Become Human (ten je ve vývoji nepochybně již dostatečně dlouho a k tomu je tým Quantic Dream obsáhlý), na druhé straně lze jistě očekávat zajímavé projekty s opět tak trochu odlišným pohledem na věc.

Kvalitní vyprávění totiž láká navzdory preferovanému žánru i vybranému médiu.

I v případě tohoto týmu sice bude hrát prim důraz na kvalitní příběh, k tomu však nově vznikající tým slibuje odlišný pohled na vyprávění a na to konto se lze těšit na tituly, které prý mají mít potenciál přitáhnout i takzvané nehráče. Kvalitní vyprávění totiž láká navzdory preferovanému žánru i vybranému médiu.

Opět tedy má přijít řeč na skutečné interaktivní příběhy, jejichž inspirací jsou prý seriály (respektive původní film) typu Breaking Bad či Fargo. Na druhé straně dnes musíme rovněž vzpomenout na negativní zprávy z týmu Telltale Games, které o situaci v rámci žánru výpravných adventur vypovídají své.

Nechme se však překvapit – na odhalování jakýchkoli projektů je samozřejmě ještě velmi brzy, nicméně zkušenosti autorů zní jako zajímavý příslib do budoucna již samy o sobě a jsme jen zvědaví, zda dokáží přijít s něčím emotivním, napínavým, a především také velmi dobře hratelným.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama