„Overwatch do debaty o lootboxech nespadá"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka „Overwatch do debaty o lootboxech nespadá"

„Overwatch do debaty o lootboxech nespadá"

David Plecháček

David Plecháček

8. 11. 2017 11:36 27
Reklama

Kauza týkající se budoucnosti hraní a jejich financování pomalu utichá, pořád se ale k tématu čas od času vyjádří. Tak jako Mike Morhaime, spoluzakladatel a výkonný ředitel Blizzardu, který byl na otázku mikrotransakcí a lootboxů dotázán v rámci Blizzconu.

Podle Morhaima není „nic špatného“ na tom, že bedny nabízí nahodilou směsici věcí. „Myslím, že na tom není nic špatného, že jsou v jejich nitru náhodně ukryté předměty. A také si myslím, že ať už se současná kontroverze týká čehokoliv, Overwatch do ní nespadá,“ řekl.

Na otázku, jestli existuje určitá hranice, za kterou by Blizzard nešel, například s ukrytými věcmi, které by hráče zvýhodňovaly, Morhaime řekl, že to je něco, čeho se chtějí ve společnosti vyhnout. „Ale je tu ještě jeden element, pokud jde o otázku gamblingu, jestli je to ten případ nebo není – jestli existuje nějaký prvek, který se následně odráží i ve skutečném světě. Myslím si, že to je klíčový element, a ten v bednách Overwatche neexistuje,“ řekl.

Tím se sice ředitel společnosti tak trochu vyhnul otázce, ale následně ze svého úhlu pohledu zopakoval, že se jedná o něco, co je v případě jakýchkoliv in-game nákupů klíčové. „Když se o těchto věcech bavíte, musíte si klást otázku: ‚Snaží se na tom lidé nějak přímo vydělat?‘,“ konstatoval dále, čímž vyvracel jakoukoliv podobnost mezi tím, co je například v Battlefrontu 2 nebo Shadow of War. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama