Nier Automata měl být původně pouze na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nier Automata měl být původně pouze na PC

Nier Automata měl být původně pouze na PC

David Plecháček

David Plecháček

3. 11. 2017 11:00 2
Reklama

Pokud se někdy hovoří o hře, s níž jsou na PC stále problémy a vývojáři tamní verzi nijak zvlášť neopečovávají, pravděpodobně je hlavním tématem letošní Nier Automata. Jinak skvělá hra na počítačích stále strádá. Square Enix ani studio PlatinumGames stále ještě nevydalo od vydání jediný patch, který by ale Nier potřebovalo jako sůl. Paradoxní je, že verze pro PC měla být pro obě společnosti ta ústřední.

V rozhovoru s Joko Tarem a Josuke Saitem z PlatinumGames totiž vyplynulo, že Nier Automata mělo původně vyjít exkluzivně na PC: „Vlastně jsme nedělali žádná speciální opatření pro žádnou z platforem, ale když už jsme většinu vývoje udělali na PC, o této verzi bylo jasno. Ve skutečnosti jsme původně mysleli, že Nier bude dostupný jen na počítačích,“ řekl Saito na otázku, jak moc rozhodla volba platforem o herním designu.

Podle všeho ale zasáhli vydavatelé, kteří vedení vývojářů přesvědčovali, aby se neuzavírali na jednu platformu a vydali Nier i na PlayStationu 4. „Nier jsme vytvářeli přímo na našem enginu, který je primárně vytvářený pro PC. Tak jak vidíte, volba platforem nemohla mít žádný vliv,“ dodal Saito.

Je proto trochu s podivem, že je PC verze v takovém stavu, v jakém je, a že se dosud nedočkala žádného opravného balíčku, i když by minimálně jeden uvítala. Každopadně je Nier Automata úspěšným pokračováním série, kterého se prodalo 2 miliony kopií. Když proto došlo na otázku pokračování, Taro odvětil: „Když nám na něj někdo poskytne finance, tak jej uděláme.“ 

O Nier Automata bude bezpochyby řeč i v invazi na konci letošního roku. Proto by hra neměla minout ani vás. Pořídit si jí můžete na Xzone.cz, ačkoliv její cena zatím nijak zvlášť neklesá. Podle Saita totiž nezáleží jen na penězích od vydavatele, ale i od všech ostatních: „Vždycky je tu ale riziko, že Joko udělá něco malého a šíleného a se zbytkem peněz uteče..."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama