Ubisoft dementuje vliv VMProtect na výkon PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft dementuje vliv VMProtect na výkon PC

Ubisoft dementuje vliv VMProtect na výkon PC

David Plecháček

David Plecháček

2. 11. 2017 09:31 48
Reklama

Většina se asi shodne na tom, že by se proti pirátství mělo bojovat. Ačkoliv to loni chvíli vypadalo, že se vydavatelům blýská na lepší časy, Denuvo z nejrůznějších důvodů neuspělo a teď musí najít řešení své krize. Jenže krizi řeší někteří vydavatelé po svém, například Ubisoft, který přes Denuvo přehodil další vrstvu ochrany, která ovšem má negativní vliv na výkon PC.

To je ve zkratce příběh, o němž jsme opakovaně psali a který svou poslední kapitolu – se zvýšenými nároky na hardware – napsal minulý týden Assassin’s Creed Origins. Internetem se pochopitelně zvedla vlna nevole, protože jestli podobnými zásahy někdo trpěl, byl to jenom platící hráč, tedy de facto nezúčastněná osoba neutuchajícího sváru.

Ať je to s dodatečnou ochranou VMProtect jakkoli, Ubisoft v novém prohlášení tvrdí, že žádný vliv na výkon vašeho PC nemá. V rozhovoru pro magazín GearNuke doslova padlo: „Ujišťujeme všechny hráče, že protipirátské řešení implementované do PC verze Assassin’s Creed Origins nemá žádný zaznamenatelný efekt na výkonu hry.“

Samozřejmě je otázka, kde se nachází pravda. Těžko čekat, že by Ubisoft veškeré spekulace potvrdil a přiznal, že si použitá ochrana vezme až 40 procent výkonu počítače pro sebe. Na druhou stranu tuto zprávu nepotvrdily žádné další testy, respektive ne takové, které bychom prozatím zaznamenali. Nezávislé testy ale prokázaly, že je nový Assassin’s Creed na svůj procesor opravdu náročný, na druhou stranu se ale to samé dá říct třeba i o Watch Dogs 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama