Sony brání drsný trailer The Last of Us: Part II
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony brání drsný trailer The Last of Us: Part II

Sony brání drsný trailer The Last of Us: Part II

David Plecháček

David Plecháček

1. 11. 2017 14:43 13
Reklama

Pokud jste s námi sledovali konferenci Sony z Paris Games Week, zlatým hřebem na závět bylo The Last of Us 2. Nedočkali jsme se sice hratelné ukázky, ale trailer, který nám Sony představila, nabídl něco, co jsme dosud v sérii neviděli a do poslední chvíle nebylo zřejmé, zda se o TLoU2 vůbec jedná. Přítomné, pro někoho zbytečné a prvoplánové násilí ale někteří hráči neocenili.

Někteří kritizovali vydat podobnou ukázku bez upozornění na nevhodný obsah pro mladistvé, ale mnohem větší skupina lidí vidí v The Last of Us něco jiného, než co trailer představoval. Zvolenou ukázku ale bránil sám Jim Ryan, prezident Sony Interactive Entertainment pro Evropu. „Ten večer jsme ukázali širokou paletu her. The Last of Us ale dělají dospělí lidé pro dospělé publikum. Neměl bych předbíhat, ale pravděpodobně dostane rating 18, myslím, že je fér to přiznat,“ řekl Ryan v rozhovoru pro The Telegraph.

Dále dodal, že si je Sony vědoma toho, že po těchto hrách existuje poptávka a že jsou dospělí, kteří je mají rádi. „A ty jim dopřejeme, ale pak tu je také opačné spektrum a hry jako Concrete Genie, o níž má dcera řekla, že to je hra, kterou by chtěla hrát.“ Ryan říká, že Sony jen nabízí platformu, ale je pak na samotných studiích, ať už first-party nebo jiných, aby na ní přinesla adekvátní obsah.

„Musíme jen zajistit, aby ten správný obsah hráli ti správní lidé – v tom správném věku. Myslím si ale, že The Last of Us: Part II byl skvělý závěr konferenci a mám z něj radost,“ říká. Ryan závěrem dodal, že Sony samozřejmě chtělo ukázat co nejširší paletu her, ale je těžké vměstnat do pěti minut to, jak se hraje, jak působí nebo jakou má atmosféru. „Těžko z pětiminutového klipu ukážete to, jaký bude zážitek po desítkách hodin,“ říká. „Naughty Dog zkrátka udělalo trailer, který odpovídá dospělé hře pro dospělé publikum."

Datum vydání The Last of Us: Part II zatím nebylo zveřejněné, stále ale platí, že by novinka měla vyjít příští rok. Už teď si jí ale můžete předobjednat, například v eshopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama