Ochrana AC:O využívá 40 procent výkonu CPU
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ochrana AC:O využívá 40 procent výkonu CPU

Ochrana AC:O využívá 40 procent výkonu CPU

David Plecháček

David Plecháček

30. 10. 2017 09:49 24
Reklama

Některé společnosti se po neúspěchu Denuva rozhodly jeho služeb nevyužívat, jiné se rozhodly zůstat věrné a vsadit na jeho protipirátské řešení ještě jednou. Takže zatímco Bethesda s novým Wolfensteinem Denuvo vyškrtla, Ubisoft mu s Assassin's Creed projevil důvěru. A zatím oprávněnou, byť se to neobešlo bez následků.

Assassin's Creed Origins totiž vyžaduje výkonný procesor. Zdá se, že jeho výkon je z 30, možná až 40 procent využíván právě pro Denuvo. Podle skupiny Revolt, která s tímto tvrzením přišla, totiž Ubisoft přes "obyčejné" Denuvo přehodil i ochranu VMProtect. Důvod, proč se k tomu vydavatel rozhodl, je zřejmý – snaží se co nejvíce ochránit vlastní produkt.

Vedlejším účinkem je ale právě zvýšení nároků na vlastní CPU. Krok ze strany vydavatele prozatím vychází, neboť ochrana podle dostupných zpráv drží. Z tohoto zjištění ale jistě nebudou nadšení fanoušci, respektive především zákazníci, kteří si za kopie zaplatili a nyní jsou oběťmi neskomírajícího boje vydavatelů a pirátů.

Skupina, která si říká Revolt, ale samozřejmě není tím nejvěrohodnějším zdrojem, a tak je potřeba jejich výsledky ověřit. Pokud se ale prokážou jako pravdivé – o vysokém vytížení procesoru totiž hovoří i nezávislé testy – v samotném důsledku nemusí být neprolomitelnost Assassina výhrou ani pro samotný Ubisoft, a to především kvůli reakci samotných hráčů.

Na Denuvo sází všechny poslední hry francouzského vydavatele, a ani u jedné z nich jej Ubisoft neodebral ani po jejich prolomení. Pokud tedy doufáte, že jej Ubisoft s nějakým pozdějším patchem odebere, nemuseli byste se v dohledné době dočkat.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama