Sunset Overdrive bez podpory Xboxu One X
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sunset Overdrive bez podpory Xboxu One X

Sunset Overdrive bez podpory Xboxu One X

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 10. 2017 10:40 4
Reklama

Pokud jste si, podobně jako já, v roce 2014 pořídili Xbox One, dost možná byla jednou z prvních her, jež jste na této platformě okusili, zběsilá akce Sunset Overdrive od Insomniac Games. Toto studio se momentálně plně věnuje vývoji Spidermana na konkurenční platformu od Sony, v posledních dnech se opakovaně vyjádřilo i ke svému staršímu dítku.

Přestože je Sunset Overdrive svěží a zábavnou variací na městskou akci, v níž není o ztřeštěný humor a bizarní zbraně nouze, prodeje zdaleka nebyly tak slavné, jak by si vývojáři a samozřejmě i vydavatelství přálo. Podle serveru VGChartz se hry prodalo jen něco málo přes milion kusů a zůstala tak ve stínu přímé konkurence v podobě Infamous: Second Son, jenž prodal téměř trojnásobek. 

Vývojáři Sunset Overdrive nyní na Twitteru uvedli, že neplánují žádnou podporu posílené konzole Xbox One X. Na všetečnou otázku jednoho z fanoušků, zda se někdy v budoucnu dočkáme pokračování, autoři odvětili, že by si jej sami moc přáli, je ale třeba pro hru napřed získat vydavatele. Původní Sunset Overdrive vydal sám Microsoft a pojistil si exkluzivitu pro svou platformu, hra nevyšla ani zpětně na PC v rámci programu Play Anywhere. 

Softwarový gigant však zjevně o pokračování nejeví zájem a Insomniac nyní tvoří již zmíněného Spidermana pro PlayStation 4, ačkoli stále zůstávají nezávislým studiem. Už v minulosti pro platformy Sony vytvořili takové série, jako je Spyro the Dragon, Rachet & Clank nebo Resistance. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama