Další toys-to-life série končí. Tentokrát Lego
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další toys-to-life série končí. Tentokrát Lego

Další toys-to-life série končí. Tentokrát Lego

David Plecháček

David Plecháček

25. 10. 2017 10:11 1
Reklama

Toys-to-life sériím se příliš nedaří. Snaží se o ně i velké společnosti, ale velice často končí v propadlišti dějin dříve, než bylo původně v plánu. Vzpomínáte na Disney Infinity? Tak Lego Dimensions je to samé v bledě modrém. Jak už dříve spekuloval britský Eurogamer, tato série opravdu předčasně končí.

Společnost Warner Bros nestáhne doprodávající se kusy z oběhu, takže pokud chcete, můžete si je stále pořídit, ale série, která tu s námi měla být tři roky, původní plán nenaplní. „Společnosti Warner Bros, TT Games a The Lego Group chtějí poděkovat za podporu sérii Lego Dimensions. Po dlouhém rozhodování jsme ale dospěli k tomu, že nevydáme další rozšiřující balíčky nad rámec těch, které jsou jíž v prodeji. Stále budeme udržovat servery a zákaznickou podporu online. Existující balíčky tak budou nadále fungovat beze změny,“ stojí v prohlášení.

Lego Dimensions se na trh dostalo koncem roku 2015 a mělo fungovat až do konce roku příštího. Za krachem původních plánů pravděpodobně stojí výrobní náklady. Zatímco ostatní toys-to-life série spoléhají na hračky z levných plastů, Lego Dimensions vždy na trh přišlo s novou sadou skutečného Lega. V rámci zachování konkurenceschopnosti se ale každá nová sada prodávala jen s minimální marží, a poté, co se vydavatel odhodlal ke slevám, z marže nic nezůstalo a Dimensions se prodávalo se ztrátou.

Vývojáři a výrobci se tento problém snažili vyřešit větším počtem různých franšíz, jejichž obsahem by bylo méně kostiček. TT Games také vydali tři dražší Story Mode balíčky, díky nimž si hráči mohli vylepšit svůj portál a dodat si do již existujících setů několik mini kampaní. Kombinace slabých výsledků a až příliš optimistických plánů ale vyústila v ukončení veškerých snah na oživení série.

Kromě neúspěchu Disney Infinity a Lego Dimensions je u ledu i série od Activisionu, Skylanders. Uvidíme, jestli se těmito neúspěchy poučí novinka od Ubisoftu Starlink, který jsme viděli poprvé letos na E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama