Ovladač z GameCube připojíte i ke Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ovladač z GameCube připojíte i ke Switchi

Ovladač z GameCube připojíte i ke Switchi

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 10. 2017 13:48
Reklama

Vedle několika oficiální cestou představených novinek poslední aktualizace firmwaru konzole Nintendo Switch se hráči dočkali také několika neoficiálních. A kromě lepší podpory sluchátek a kvalitnějších možností jejich připojení přišla řada hráčů na internetu také na to, že nově lze ovladač z původního GameCube za pomocí redukce spojit i s touto moderní konzolí.

Firmware 4.0 tedy zřejmě ukrývá řadu drobných tajemství (a nebylo by to poprvé), toto ale bude zřejmě jedním z těch větších. Pokud se vám tedy na půdě či kdesi na poličce vzadu náhodou ještě ukrývá ovladač od dnes již šestnáct let staré konzole, tak jej určitě oprašte.

A k tomu zamiřte do (on-line) obchodu pro redukci na Wii U, která je pro rozchození této konfigurace nutností. Zážitek je to prý víceméně plnohodnotný a většině her prý nic zásadního (tedy snad jen kromě pár knoflíků navíc) nechybí a vše je hratelné prakticky ihned po zapojení.

Drobné přešlapy v optimalizaci pak mohou nahrávat tomu, že si Nintendo tuto funkcionalitu zatím pouze testuje a plánuje ji představit o něco později. Snad jen tedy došlo k předčasnému vypuštění nedopatřením.

Stejně tak ale může jít o přípravu ke spuštění virtualizace samotné GameCube konzole, což vývojáři údajně v tichosti již připravují. Na těch pravých důvodech však ale beztak aktuálně příliš nesejde a samotný ovladač každopádně můžete zapojit a testovat na vlastní kůži již nyní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama